13 Temmuz 2017 Perşembe

Okay Gönensin hayatını kaybetti

Gazeteci Okay Gönensin'in bu sabaha karşı hayatını kaybetti. 67 yaşındaki Gönensin, son olarak Vatan Gazetesi'nde köşe yazarlığı yapıyordu.
Uzun yıllar Cumhuriyet Gazetesi'nde çalışan Okay Gönensin sabah 04.30 sıralarında hayatını kaybetti. Okay Gönensin'in hayatını kaybettiğini gazeteci Hasan Cemal, Twitter'dan ''Sevgili Okay Gönensin'i bu sabaha karşı kaybettik, içim yanıyor. Gazeteci milletinin başı sağolsun'' sözleriyle duyurdu.
OKAY GÖNENSİN KİMDİR?
Okay Gönensin, 1950 yılında Kars'ın Sarıkamış ilçesinde dünyaya geldi. Eğitim hayatını Saint Joseph Fransız Lisesi ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde tamamladı.
1975 yılında Cumhuriyet gazetesinde gazeteciliğe başladı. Ardından Cumhuriyet, Sabah, Yeni Yüzyıl, Star ve Yeni Binyıl gazetelerinde yazı işleri müdürü, yayın koordinatörlüğü, genel yayın yönetmenliği, köşe yazarlığı ve başyazarlığı olarak görev yaptı.
2002 yılında Sabah Gazetesi'nden ayrılarak Vatan Gazetesi'ni kurmuş olan "Bağımsız Gazeteciler Grubu" arasında yer aldı. 13 Temmuz 2017 sabahı hayatını kaybetti. (Kaynak: DHA)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder