4 Ekim 2017 Çarşamba

e-Devlet şifre alma…

e-Devlet'e giriş yapılarak birçok işlem internet üzerinden halledilebiliyor. Devlet dairelerine gitmeden halledilebilecek olan işlemler arasında en çok dikkat çekenler ise, e-Devlet üzerinden ikametgah alma ve e-Devlet'ten askerlik durum belgesi alma oluyor. Peki e-Devlet şifresini kaybedenler ne yapmalı? e-Devlet şifresi nasıl alınır? İşte detaylar...
e-Devlet sistemi birçok işlemi tek tıkla halletmenizi sağlıyor. e-Devlet’ten hangi işlemler yapılır, ikametgah nasıl alınır, askerlik durum belgesi nasıl çıkarılır, kaybedilen e-Devlet şifresi tekrar nasıl alınır gibi sorular vatandaşlar tarafından sıklıkla araştırılıyor. İşte e-Devlet hakkında ayrıntılar…
İNTERNETTEN İKAMETGAH NASIL ALINIR?
E-devlet üzerine giriş yaptığınızda Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü sayfasına tıklayarak muhtarlığa gitmeye gerek kalmadan ikametgah alınabilmekte.
ASKERLİK DURUM BELGESİ NASIL ALINIR?
Askerlik tecil durumunu görmek isteyenler ya da askere gitmek üzere işlemlerini tamamlamış, askerde nereye düşeceğini merak edenler E-Devlet üzerinden bu sorulara cevap bulabilirler. Aşağıdaki bağlantı üzerinden E-Devlet sistemine giriş yaparak askerlik yeri ve durum belgesi sorgulamalarınızı yapabilirsiniz.
E-DEVLET ŞİFRENİZİ ÜCRETSİZ NASIL YENİLEYEBİLİRSİNİZ?
e-Devlet Şifrenizi unutursanız yeniden temin etmek için PTT şubelerine başvurmak zorunda değilsiniz. Eğer daha önce kullanıcı profilinize cep telefonu bilginizi tanımladıysanız, şifrenizi kendi kendinize ücretsiz olarak yenileyebilirsiniz. Şifre yenileme işlemini aşağıdaki adresten gerçekleştirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder