1 Nisan 2019 Pazartesi

Ramazan ne zaman başlayacak? 2019

Ramazan ne zaman başlayacak? Rahmet ve bereket ay Ramazan ayına sayılı günler kala Müslümanlar Ramazan hazırlıklarına başladı. Ramazan ayı bu yılda güzelliklerle eda edilecek. Vatandaşlar ilk orucun hangi akşam tutulacağını merak ediyor. Peki, ilk oruç ne zaman tutulacak?

Ramazan ayı adım adım yaklaşıyor. Ramazan ne zaman başlayacak sorusu inananlar tarafından merak ediliyor, İslam alemi Ramazan ayına hazırlanıyor. 2019 Ramazan ayının başlayacağı zamanı araştırılıyor. Ramazan'ın 1. günü ise 5 Mayıs 2019, Pazar'a denk geliyor.

RAMAZAN NE ZAMAN BAŞLAYACAK, NE ZAMAN BİTECEK?

Ramazan'ın 1. günü ise 5 Mayıs 2019 pazar günü başlayacak. 4 Haziran, Salı 2019 günü ise son gündür.

RAMAZAN'DA SAHURA KALKMADAN ORUÇ TUTULUR MU?

Diyanet Ramazan ayında sahura kalkmak ile ilgili merak edilenlere açıklık getirdi:

“Sahura kalkmamak ‘günah' değil. Ama sahur'a kalkmak ve sahur yapmak çok büyük sevap” denildi. Sahur'da bir yudum su içmek için de olsa, sahura kalkmanın iyi olacağı söyleniyor. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:

“Sahur yemeği mübarektir. Sahurun tamamı berekettir. Bir yudum su için de olsa sahura kalkın! Allahü teâlâ ve melekleri, sahura kalkanlara salât ve selam ederler. Yani Allahü teâlâ, sahura kalkanları mağfiret eder, melekler de onlar için dua eder.”

GEÇEN SENE PİDE FİYATI

Geçen sene pide fiyatları kilo fiyatı olarak 6 lira 60 kuruş olarak belirlenmişti. 300 gramlık ortalama boyuttaki bir pide 2 liraya satılmaktaydı.

Kaynak:sözcü.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder