10 Eylül 2016 Cumartesi

Ahmet Altan ve Mehmet Altan gözaltına alındı

Gazeteci-yazar Ahmet Altan ile kardeşi Prof. Dr. Mehmet Altan bu sabah gözaltına alındı.Gözaltına alınma gerekçesinin ise bir TV programındaki açıklamaları olduğunu söyledi.


Kapatılan Taraf Gazetesi'nin eski Genelyayın Yönetmeni Ahmet Altan ile kardeşi gazeteci yazar Mehmet Altan bu sabah İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Avukatı Veysel Ok,  Altan'ların gözaltına alındıklarını doğrulayarak, henüz yanlarına ulaşmadığını bildirdi. Ahmet ve Mehmet Altan'ın emniyete götürüldüğünü söyleyen avukat Ok, polislerin müvekkillerine, bir TV programındaki açıklamaları nedeniyle gözaltına alındıklarını bildirdiğini ifade etti.

FETÖ'ye ait olduğu iddiasıyla darbe girişiminden sonra KHK kararı ile kapatılan Can Erzincan TV'de, Ahmet ve Mehmet Altan'ın darbe girşiminden bir gün önce Nazlı Ilıcak ile birlikte katıldıkları bir TV programındaki sözleri basına yansımıştı. Altan kardeşlerin bu programdaki siyasi analizleri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan sözleri, "darbe olacağını açık açık söyledikleri" şeklinde yorumlanarak, bazı yayın organlarında ve sosyal medyada hedef alınmalarına neden olmuştu.
Bağımsız Gazetecilik Platformu (P24) da Twitter'dan paylaştığı mesaj da Ahmet Altan ile Mehmet Altan gözaltına alındığını duyurdu. Hürriyet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder