22 Şubat 2017 Çarşamba

Sapphire'deki 47 daireyi 90 milyon dolara satın aldı

Kiler GYO, 47 adet İstanbul Sapphire rezidans dairesini 90.59 milyon dolar bedelle İranlı işadamı Mehrdad Safari'ye sattı.


Kiler GYO, satışa ilişkin Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) açıklama yaptı. Şirkete yapılan açıklama şöyle;
"Şirketimizin kamuya açıklanmış son finansal tablolarında stoklar ve diğer duran varlıklar hesabında 111,8 milyon TL kayıtlı değeri ile taşınan 47 adet İstanbul Sapphire rezidans dairesinin 90,59 milyon dolar +KDV bedel ile Mehrdad Safari' ye toplu satışı gerçekleştirilmiştir" denildi. Değerleme raporları sonucu 101,27 milyon dolar olarak belirlenen daireler toplu satış nedeniyle iskontolu satıldı.

261 metre yüksekliğinde 66 katlı
İstanbul'un Kâğıthane ilçesinin Çeliktepe Mahallesi'nde bulunan, 261 metre anten yüksekliğiyle Sapphire, Avrupa'nın (Rusya toprakları hariç) Shard London Bridge'den sonra en yüksek 17. binasıdır.

Toplam 165.169 metrekarelik inşaat alanına sahip binada 10 katı zemin altı olmak üzere toplam 66 kat bulunuyor. 30 metre anten ile yüksekliği 261 metreye erişmektedir. Binanın ana fonksiyonları olarak kamuya açık bir alışveriş merkezi ve otoparka ek olarak rezidans kulesi de yer almaktadır. Otoparklar zemin altındaki 6 katta, alışveriş merkezi ise zemin altındaki 4 katta ve zeminde yer alıyor.

Binanın ana fonksiyonları olarak kamuya açık bir alışveriş merkezi ve otoparka ek olarak rezidans kulesi de yer almaktadır. Otoparklar zemin altındaki 6 katta, alışveriş merkezi ise zemin altındaki 4 katta ve zeminde yer alıyor.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder