Bitcoin eğitimleriyle bilgilendirme çalışmaları yapan Dijital Pazarlama Okulu kurucusu Yasin Kaplan, yeni çağın sanal para birimi olan Bitcoin’i dünya genelinde kullanan sayısının 1 milyona ulaştığını söyledi. Bitcoin’in herhangi bir kuruma, ülkeye veya kişiye bağlı olmadığını anlatan Yasin Kaplan, “2009 yılında Satoshi Nakamato tarafından ortaya çıkarılan; ancak o günlerde değeri pek anlaşılmayan Bitcoin, şu an hemen hemen dünya genelinde kabul gören bir sanal para birimi olma özelliği taşıyor. Bitcoin üretim kısmı için mining yani madencilik tabiri kullanılıyor” dedi.
Bu yılın sonunda %250 artış gösterebilir
Bu ekosistemi ve teknolojisi anlatmak üzere “Dijital Pazarlama Okulu” olarak eğitimler serisi düzenlemekte olduklarını kaydeden Yasin Kaplan, şunları söyledi:
“2016 yılına göre yüzde %3000 artış gösteren 1 Bitcoin’in, bu yılın sonuna kadar yüzde %250 artış ile 35.000 – 40.000 TL seviyesine ulaşması bekleniyor. Dijital dünyanın hareketli gündeminde oldukça yer bulan Bitcoin, yeni çağın sanal para birimi olarak da gösteriliyor. Kripto para birimi olan Bitcoin’i resmi olan tanıyan ülkeler; Estonya Hükümeti, Amerika Birleşik Devletleri, Danimarka, İsveç, Güney Kore, Hollanda, Finlandiya, Kanada, Birleşik Kraliyet ve Avustralya’dır. Bu süreçte, İran Bitcoin’i ülke içinde kullanabilmek için altyapı hazırlıklarına başlıyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası blockchain için çalışma grubu oluşturuyor. Çin ise, kripto para alım-satımını tamamen yasaklama kararı almış durumdadır” diye konuştu.
Bitcoin alırken dikkat edilecek noktalar şunlardır:
1-İlk kez Bitcoin dünyasına girecek olan kullanıcılar, düşük rakamlarla testler yapmalıdır. Çok riskli bir dünya olduğu için kaybettiğinizde üzülmeyeceğiniz tutarlar ile al-sat yapabilirsiniz. Sonraki aşamada, sistemi tanıdığınız da aşama aşama arttırabilirsiniz. Düzenli olarak bu şekilde ilerleyebilirsiniz.
2-Bitcoin ve altcoin borsalarını takip edebileceğiniz güvenilir uygulamaları takip edin. Altcoinleri, Bitcoin’den türemiş diğer para birimleri gibi düşünebilirsiniz. Yatırımınızı ise; ikiye, üçe bölerek ilerleyin. Uzun vade bekletilecek veya al-sat yapabileceğiniz kısımları strateji olarak ilerleyebilirsiniz. Deneyimli kullanıcılar, %25’ni kısa vadeye, %75’ni uzun vadeye ayırabiliyorlar. Aynı zamanda, yatırımınızı farklı borsalara da yaparak, riskinizi bölebilirsiniz.
3-Panik yapmadan hareket etmelisiniz. Çok yüksek dalgalar olduğundan yükselme ve azalmalarda erken karar verip hızlı hareket etmeyin. Çevrenizi ve piyasayı dinleyin, ancak kararı kendiniz verin. bitcointalk.org tüm dünyanın kullandığı bir forumdur. Okuyup, fikir sahibi olabilirsiniz.
4-Bir coin, piyasaya çıkmadan önce yüzde 10-20 fiyatına alabilirsiniz. ico'su yapılmış coinlerin, ne kadar arttığını icostats.com adresinden görebilirsiniz. Coinin geleceği konusunda fikir sahibi olmak için ise icorating.com dan takip edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder