1 Mart 2020 Pazar

e-Dönüşüm sürecinde dikkatli olun

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın 19.10.2019'da yayımladığı tebliğ ile yıllık cirosu 5 milyon TL'yi aşan firmaların 01.07.2020'ye kadar e-Fatura, e-Arşiv ve e-İrsaliye uygulamasına zorunlu geçiş süreci başladı.

Türkiye'de her sene 2 binin üzerinde firma faaliyete başlıyor. Üretilen belge miktarı büyük ölçüde maliyet, emek ve kağıt israfına neden oluyor. GİB, son tebliğ ile bu sorunları minimum seviyeye düşürmek ve ekonominin kayıt altına alınmasını sağlamak amacıyla e-dönüşüm ciro sınırını 5 milyon TL'ye çekti. Ciro limitlerinin aşağı çekilmesiyle sisteme dahil olacak yeni firma sayısının 150 binin üzerinde olması bekleniyor.

Şirketlerde e-Dönüşüm hareketliliği başladı

2020 yılına ramak kala e-Fatura, e-Arşiv Fatura ve e-Defter uygulamalarına geçişlerde çok büyük bir ivme kazandı.

e-Dönüşüm ekonomiye katkı sağlayacak

Yeni tebliğden sonra toplamda 200 binden fazla firma dijital dünyaya girmiş olacak. e-Dönüşüm her yönden ekonomiye çok önemli katkılar sağlayacak.

e-Dönüşüm sayesinde firmalar, hız ve verimlilik kazanırken aynı zamanda çevreye de büyük katkı sağlanmış olacak. Yaklaşık olarak 50 bin adet kağıt sayfa için 1 ağaç kesildiğini düşündüğümüz zaman, kağıt tüketiminin ne kadar azalacağını ve doğaya da büyük katkılar sağlayacağını daha iyi idrak edebiliriz.

Ayrıca firmalar kağıt maliyetinin yanı sıra kargolama maliyetlerinden kurtulmuş olacak. Üstelik faturaları 10 yıl boyunca saklayan düşük maliyetli e-Arşiv sistemi sayesinde de lüzumsuz iş yükünden de kurtulmak mümkün olacak.

Özetle; e-Fatura ve e-Defter ile firmaların basım, arşivleme, kargo ve noter maliyetleri azaltılarak, bir e-Fatura'nın maliyeti kuruşlar seviyesinde ödenecek. Ayrıca 1 adet kağıt faturanın masrafı ile 300 tane e-Fatura gönderilebildiğini de unutmayın.

Ücretsiz veya promosyonlu e-Dönüşüm paketlerine dikkat edin

Şirketlerin, e-Dönüşüm sürecinde çok dikkatli olmaları gerekir. Özellikle bilgi güvenliği konusu, en hassas konuların başında geliyor. Bu süreçte, ücretsiz veya promosyonlu şekilde sunulan çözümlere ait hizmet sözleşmelerine dikkat etmek gerekir. Veri güvenliğinizin her şeyden daha değerli olduğunu unutmayın. e-Dönüşüm sürecinde verilerinizin kendi kontrolünüzde olmasına olanak sağlayan çözümleri tercih etmelisiniz.

Unutmayın; alacağınız hizmet, güvenebileceğiniz, beklentilerinize uygun çözümler sunabilecek, haftanın her günü ve günün her saati destek alabileceğiniz bir hizmet olmalıdır.

Mysoft olarak; güçlü ve güvenilir altyapımız ile işinize katma değer sağlamak için en doğru hizmeti sunuyoruz. Uzman kadromuz ve gelişmiş alt yapımız ile müşterilerimizin tüm e-Dönüşüm süreçleri boyunca yanındayız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder