17 Mayıs 2020 Pazar

Vergi Levhası Nedir? Vergi Levhası Alma

GİB tarafından her firma için senelik olarak hazırlanan Vergi Levhası, mükelleflerin vergilendirmeye temel olan kazançları ve bu kazançlara denk gelen vergi tutarlarını gösteren bir evraktır.

Maliye Bakanlığı tarafından içeriği ve şekli belirlenen Vergi Levhası, vergi mükellefi olan herkesin bulundurma mecburiyeti olduğu evraklardan biridir.

Vergi Levhası almak ve asmak zorunlu mu?

VUK 5. maddesine göre, gelir vergisi yükümlüleri ile sermaye şirketleri her sene Mayıs ayı içerisinde vergiye esas olan kazanç miktarları ile vergi tutarlarını gösteren Vergi Levhasını almak mecburiyetindeler.

Vergi Levhasının asılma zorunluluğu yoktur buna rağmen dileyen mükellefler kendilerine ait vergi levhalarını iş yerlerine asabilir veya web sitelerinde yayımlayabilirler.

Kimler Vergi Levhası almak mecburiyetinde?

Gelir Vergisinde

l. Ticari kazanç sahipleri
2. Zirai kazanç sahipleri (Gelir Vergisi Kanununun 52 nci maddesinin altıncı fıkrasında sözü edilen yazıhaneyi açmış olanlar)
3. Serbest meslek erbabı
Adi ortaklık, kolektif ve adi komandit şirket şeklindeki işletmelerde her bir ortak için ayrı ayrı vergi levhası alınacak ve bu Tebliğin 2.5. bölümünde sayılan yerlerde her bir ortak için ayrı ayrı bulundurulacaktır.

Yazının tamamını okumak için tıklayınız!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder