14 Eylül 2015 Pazartesi

Midilli'nin 100 metre açıklarında batan bottan yürek burkan fotoğraflar

Ege Denizi'nde dün Farmakonisi Adası'nın doğusunda 120 kişiyi taşıyan lastik botun batması sonucu 4'ü bebek, 10'u çocuk, toplam 34 göçmenin hayatını kaybetmesinin hemen ardından Midilli Adası'nın 100 metre açıklarında çekilen görüntüler yürekleri dağladı. İki aylık bir bebek babası tarafından kurtarılarak kıyıya çıkarıldı.

Bindikleri lastik bot batan Suriyeli ve Afgan göçmenlerin kıyıya yüzmeye çalışırken çekilen görüntüleri arasında bir kare vardı ki krizin ulaştığı boyutları bir kez daha gözler önüne serdi.

Reuters tarafından servis edilen fotoğraflardan birinde iki aylık bir bebek babası tarafından kıyıya ulaştırılmaya çalışılırken görülüyor.



Bölgede yaşayanların göçmenlerin kıyıya çıkmasına yardımcı olduğu belirtildi.



Reuters foto muhabiri, dün 90 dakika içinde Türkiye'den hareket eden 10 lastik botun Midilli'ye ulaştığını bildirdi.



Dün bu fotoğraflar çekilirken, Yunanistan'da geçici hükümetin başbakanı Vasili Thanou, Midilli Adası'nı ziyaret ediyordu.



Öte yandan, bugün Avrupa Birliği üyesi 28 ülkenin içişleri bakanları, Avrupa Komisyonu'nun 160 bin göçmenin 22 üye ülke arasında paylaştırılmasına yönelik önerisini görüşmek üzere Brüksel'de toplanacak.


Midilli Adası'na ulaşan bir göçmen ailesi...
Toplantı öncesi özellikle Doğu ve Orta Avrupa ülkelerinin zorunlu kota sistemine yönelik sert muhalefeti sürüyor.

AB içişleri bakanlarının görüş ayrılıklarını giderememesi halinde AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, AB liderlerini bir araya getiren olağanüstü nitelikli bir zirve çağrısı yapacak.


Bindikleri lastik bot Midilli'nin 100 metre açıklardan battıktan sonra yüzerek adaya ulaşan göçmenler termal battaniyeye sarıldı.
hürriyet.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder