3 Nisan 2017 Pazartesi

Rusya’da iki metro istasyonu arasında patlama

Rusya'nın St. Petersburg kenti metroda yaşanan patlamayla sarsıldı... Kentin önemli noktalarında bulunan iki istasyonda meydana gelen patlamalarda 9 kişi yaşamını yitirdi, 20 kişi ise yaralandı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in olaylar esnasında patlamanın yaşandığı kentte bulunduğu öğrenildi. Baş savcılık ofisi olayın "terör saldırısı" olduğunu açıkladı.

Sputnik, kentin önemli noktalarından biri olan Sennaya Meydanı’ndaki metro istasyonu ile bir durak ötedeki “Tehnologiçeski İnstitut” istasyonunda iki patlama yaşandığını duyurdu.
Ancak Ulusal Terörle Mücadele Komitesi bu haberin aksine “tek bir patlama” meydana geldiğini açıkladı. İki metro istasyonu arasında hareket halindeyken vagonda meydana gelen patlamada 9 kişi yaşamını yitirdi.
“TERÖR SALDIRISI”
Baş savcılık ofisinden yapılan açıklamada olayın bir terör saldırısı olduğu ifade edildi.
Kentteki tüm metro istasyonları önlem olarak kapatıldı.
İKİNCİ BOMBA BULUNDU
Rusya’nın TASS haber ajansı, olaya parça tesirli patlayıcının neden olduğunu duyurdu.
Öte yandan saldırının yaşandığı istasyonun birkaç durak ötesinde patlamamış bir bomba bulundu ve etkisiz hâle getirildi.
Olay sonrasında çekilen ve Twitter’a yüklenen fotoğraflarda bir vagonun ağır hasarlı olduğu ve Sennaya istasyonunun yoğun bir dumanla kaplı olduğu görülüyor.
IŞİD TARAFINDAN BİRKAÇ HAFTA ÖNCE YAYINLANAN TEHDİTKAR AFİŞ
Rusya'da St Petersburg'da iki ayrı metro istasyonunda meydana gelen patlamaya ilişkin iki hafta önce yayınlanan bir afişte IŞİD'in tehdit ettiği görülüyor.
“Rusya'yı yakacağız” yazılı afişin üzerine bugün meydana gelen patlamada IŞİD'in parmağı olduğu iddia ediliyor.
PUTİN: TERÖRİZM DAHİL HER İHTİMALİ DEĞERLENDİRİYORUZ
Patlamanın yaşandığı St. Petersburg’da bulunan Rusya Devlet Başkanı Putin’in yaptığı ilk açıklama şöyle:
“St. Petersburg yetkilileri ve federal yetkililer, metrodaki patlamalarda yaralananlara destek vermek için her şeyi yapıyor. Patlamanın nedenlerinden bahsetmek için erken. Terörizm dahil her ihtimali değerlendiriyoruz.” Sözcü

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder