10 Ağustos 2017 Perşembe

2017 kurban fiyatları ne kadar?

Eylül ayının yaklaşmasıyla beraber en çok sorulan sorulardan biri de kurban fiyatları ne kadar? oldu. Kurbanlık almak isteyenler bu sene ne kadar harcayacak? İslam dünyası için kutsal olan Kurban Bayramı'nda küçükbaş ve büyükbaş kurbanlıklar ne kadar? İşte ayrıntılar...
Dünyada milyonlarca Müslüman’ın heyecanla beklediği Kurban Bayramı yaklaşıyor. Kurban iibadetini yerine getirmek isteyen yurttaşlarımız da kurban fiyatlarını merak ediyor. Bu sene küçükbaş ve büyükbaş kurbanlık fiyatları ne kadar olacak? Kurbanlık koyun ve kurbanlık dana fiyatları ne kadar?
KURBANLIK FİYATLARI NE KADAR?
Kurban Bayramı’na sayılı günler kala merak edilen sorulardan biri cevabını buldu. Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Kurban Bayramı öncesi milyonlarca müslümanın merakla beklediği kurbanlık fiyatlarını açıkladı. Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü Mustafa Tutkun yaptığı açıklamada, Türkiye Diyanet Vakfı olarak bu yıl vekalet yoluyla kurban kesim bedellerini yurt içinde 850 TL, yurt dışında da 600 TL olarak belirlediklerini belirtti.
2016 yılında 690 lira olan yurt içi kesim bedeli bu yıl 160 TL zamlanarak 850 liraya, yurt dışı kesim bedeli ise 500 liradan 600 liraya yükseldi. Açıklanan bu fiyatlar sonucunda kurbanlık fiyatlarında 2012 yılından bu yana yaşanan en büyük artış meydana geldi.
İŞTE KURBANLIK FİYATLARI
Türkiye Diyanet Vakfı olarak bu yıl vekalet yoluyla kurban kesim bedellerini yurt içinde 850 TL, yurt dışında da 600 TL olarak belirlediklerini vurgulayan Tutkun, “Vatandaşlarımız, www.diyanetvakfi.org.tr ve bagis.diyanetvakfi.org.tr adreslerinden online bağış yapabilmenin yanı sıra il ve ilçe müftülüklerimize, cami görevlilerimize, PTT şubeleri ile anlaşmalı bankalar aracılığıyla da vekalet yoluyla kurban programına katılıp kurbanlarını vekalet yoluyla kestirebilir” diye konuştu.
Vatandaşların 0312 416 90 00 numaralı çağrı merkezini arayarak kurban bağışı hakkında detaylı bilgi alabileceklerini ifade eden Tutkun, “Yurt dışında yaşayan gurbetçi vatandaşlarımız da Din Hizmetleri Müşavirlikleri ve ataşelikler ile bu ülkelerdeki dernek ve din görevlileri vasıtasıyla kurban bağışlarını yapabilirler” ifadesini kullandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder