6 Ağustos 2017 Pazar

İş kurmak isteyen destek kredisi ve hibe nasıl alabilir?

Yıllardır aklınızda bir iş fikri var ve bir türlü üzerine yoğunlaşamıyorsunuz. Pek çok etkenin yanında en önemlisi de, maddi olanaklar… İşte tam bu noktada devreye destek kredileri giriyor. İş kurmak isteyen kişiler nasıl destek kredisi ve hibe alır? İşte detaylar…
Doğru adım atabilmenize yardımcı olabilmek ve aynı zamanda ülke ekonomisine katkıda bulunabilmek amacıyla projesini geliştirmek ve iş kurmak isteyenlere, pek çok kuruluş kol kanat geriyor. Devlet destekli kuruluşlar bu konuda başı çekiyor. Üstelik birçok maddi olanakla birlikte KDV istisnası ve kurumlar / gelir vergisi muafiyeti de sağlanıyor. Size yalnızca projenizi en ince ayrıntısına kadar detaylandırmak ve iş kurmak isteyenlere destek kredisi ve hibe veren kurumlara başvurmak kalıyor.
İŞ KURMAK İSTEYEN DESTEK KREDİSİ VE HİBE NASIL ALIR?
İş kurmak ve projesini hayata geçirmek isteyenler için karşılıksız kredi desteği pek çok kurum mevcut. Özel sektörde gerek bankalar gerekse dev şirketler kredi desteği sunsa da kamu kurumları bu konuda oldukça güvenilir ve istikrarlı. Bu kurumların başında; ülke ekonomisinin hacmini büyütmek ve özellikle kırsal alanda ekonomik kalkınmayı sağlama yönünde girişimcileri destekleyerek büyük adımlar atan: Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) bulunuyor. Bu kurumun, Türkiye'deki varlık amacı AB ve uluslararası kuruluşlardan sağlanan kaynakların Türkiye'de kırsal kalkınma programlarının uygulanmasına yönelik faaliyetlerde kullanılmasını sağlamak. Kurum, tarımsal kalkınmanın, Türkiye'nin kalkınması anlamına geldiğinin farkında. Bu bilinçle kendini yetiştirmiş profesyonel kadrolar ile yönetiliyor. Kurumun amacı, 2008 yılında Avrupa Komisyonu tarafından kabul edilen, Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım Fonları ile desteklenecek Tarım ve Kırsal Kalkınma Programını (IPARD) uygulamak. Bu amaçla TKDK, hali hazırda var olan işletmelerinin gelişmesini sağlıyor, yeni kurulacak olan işletmelerin Avrupa Birliği'ne uygun, en iyi verim alınabilecek şekilde, en yeni teknolojilerle üretim yapmalarına yardım ediyor. 2011'den bu yana, 6,7 milyar TL gibi büyük bir oranda yatırım yapan kurum, yalnızca 42 ilde sağlanan destek ve hibe ile 10 binden fazla girişimciye destek sağladı. Peki siz, Tarım ve Kırsal Kalkınma Programını'ndan destek kredisi ve hibe almak ister misiniz? TKDK'nın başvuru koşulları nedir? Kime nasıl destek oluyor?
TKDK’YA BAŞVURU KOŞULLARI NELERDİR?
TKDK, “Tarım ve Kırsal Kalkınma Programı” doğrultusunda girişimcilere yüzde 70'lere varan hibe desteği veriyor. Farklı sektörlere destek verilecek şekilde yapılandırılan IPARD programı şu alanları kapsıyor: Tarımsal işletmelere yönelik olarak süt üretimi, et besiciliği ve yumurta tavukçuluğu, işleme ve pazarlama sektöründe et, süt, meyve sebze ve su ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması; kırsal ekonomik faaliyetlerin çeşitlendirilmesi kapsamında arıcılık, seracılık, tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği, yerel ürünler ve el sanatlarıyla kırsal turizm ve kültür balıkçılığı ve yenilenebilir enerji tesisleri ve makine parkları.
TKDK'dan destek kredisi alabilmeniz için, projenizin, kırsal alanda faaliyet göstermesi gerekiyor. Ayrıca, Afyon, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Ardahan, Aydın, Balıkesir, Burdur, Bursa ve Çanakkale gibi proje kapsamında olan toplam 42 ilden birinde yatırımınızı gerçekleştirmeniz bekleniyor.
Şayet 65 yaşını doldurmadıysanız ve projeniz tüm bu kıstasları taşıyorsa; Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun web sitesini ziyaret edip, tam 11 bin girişimci gibi hayallerinizi gerçekleştirebilirsiniz. İş kurmak isteyen destek kredisi ve hibe nasıl alır? Sorusunun yanıtı aslında sizde! Önce hayallerinizi projelendirin sonra TKDK'ya başvurun… Haydi… Projenizi hayata geçirmek için ne duruyorsunuz? (Kaynak:sözcü.com.tr)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder