26 Ağustos 2017 Cumartesi

Polis ve bekçi alımı için kadrolar verildi!

Emniyet Genel Müdürlüğü'ne (EGM) 32 bin kadro ihdas edilmesinin ardından gözler, bekçi ve polis alımı duyurusuna çevrildi. OHAL kapsamında Resmi Gazete'de yayımlanan Yeni KHK içerisinde Emniyet Genel Müdürlüğü'ne tahsis edilen 32 bin kişilik kadro, ilan açılmasını bekleyenlerde heyecan uyandırdı. 20 bin polis ve 7 bin 500 bekçi alımı kadrosu için duyuru beklenmeye başlandı. Peki, uzun zamandır açılması beklenen bekçi ve polis alımı duyurusu ne zaman yapılacak? İşte, bazı detaylar

Bekçi ve polis alımı başvurularının ne zaman yapılacağı yüz binlerce vatandaş tarafından en çok merak edilen ve araştırılan konulardan birisi haline geldi. Resmi Gazetede yayınlanan KHK açıklamasıyla birlikte vatandaşlar müjdelerini aldı. KHK tarafından yapılan açıklamayla birlikte Emniyet Genel Müdürlüğü merkez teşkilatında ve Genel Müdürlüğün taşra teşkilatında çalışacak binlerce kişi alınacak. Peki, bekçi ve polis alımı başvuruları ne zaman yapılacak? İşte, KHK tarafından yapılan o açıklama.
Polis ve bekçi alımı için vatandaşların sürdürdüğü bekleyiş, Resmi Gazete'de yayımlanan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile netlik kazandı. OHAL kapsamında yayımlanan Resmi Gazete duyurusunda, Emniyet Genel Müdürlüğü kadrolarına toplam 32 bin memur alımı yapılacağı yer aldı. 7 bin 500 bekçi ve 20 bin polis alımı dışında, komiser yardımcılığı, özel harekat müdürü gibi pozisyonlar da alım yapılacak alanlar arasında yer alıyor. İşte, bekçi ve polis alımı kadrolarının da arasında yer aldığı kadrolar hakkında detaylı bilgiler..
20 BİN POLİS, 7 BİN 500 BEKÇİ DAHİL 32 BİN KİŞİ ALINACAK
KHK'ya göre, Emniyet Genel Müdürlüğü merkez teşkilatında bir özel harekat başkanı, 3 özel harekat başkan yardımcısı, bin komiser muavini, 2 bin polis memuru olmak üzere toplam 3 bin 4 kadro oluşturuldu. Genel Müdürlüğün taşra teşkilatına ise 8 özel harekat müdürü, bin 500 komiser muavini, 20 bin polis memuru, 7 bin 500 çarşı ve mahalle bekçisi olmak üzere toplam 29 bin 8 kadro ihdas edildi. Böylece, Emniyet Genel Müdürlüğüne toplam 32 bin 12 kadro verildi.
Alımlar ile ilgili Polis Akademi Başkanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün ilerleyen süreçte duyuru yapması bekleniyor.
ÖNLİSANS MEZUNU POLİS MESLEK EĞİTİM MERKEZLERİNE ALINACAK
Toplam kontenjanın yüzde 20'sini aşmamak kaydıyla Bakanlıkça belirlenecek sayıda önlisans mezunu, Polis Meslek Eğitim Merkezlerine alınabilecek.
EMNİYET TEŞKİLAT KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILDI
Emniyet Teşkilat Kanunu’nda değişiklik Emniyet Teşkilat Kanunu’nda yer alan “Görev Unvanları” başlıklı sütuna, “Polis Akademisi Başkanı İbaresi”nden sonra gelmek üzere “Özel Harekat Başkanı” ibaresi, “Polis Akademisi Başkan Yardımcısı” ibaresinden sonra gelmek üzere “Özel Harekat Başkan Yardımcısı” ibaresi gelmesi ve “Havacılık Müdürü” ibaresinden sonra gelmek üzere “Özel Harekat Müdürü” ibaresi eklendi. (hürriyet.com.tr)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder