20 Şubat 2020 Perşembe

2020’de İşini Dijitale Taşıyacaklara “Dijital Dönüşüm Rehberi”

Türkiye'nin dijitalleşmesi yolunda en önemli parçalarından birini KOBİ'ler oluşturuyor. Türk ekonomisinin can damarı KOBİ'ler için dijitalleşme bir tercih olmaktan çok zorunluluk haline geldi. Dijitalleşme, rekabet edebilmek ve varlığını sürdürmek isteyen KOBİ'ler için hayati önem taşıyor. 



4. Sanayi Devrimiyle başlayan yeni ekonomik sistem, dijital dönüşüm rekabeti başlattı. Bir çok alanda maliyetleri düşüren ve hızla gelişen yazılım uygulamaları, büyük ve küçük ölçekli firmaların hayatını büyük ölçüde kolaylaştırdı. Teknolojide yaşanan gelişmelerle birlikte, şirketler artık dijitalleşebildikleri ölçüde rekabet avantajına sahipler.

"Gelecek, dijitalleşme yarışında hızlı ve doğru adım atabilenlerin olacak"

KOBİ'lerin hızla dijitalleşen dünyaya ayak uydurmaları ve rekabet güçlerini artırmaları gerekiyor. Ancak KOBİ'ler dijital çağdaki gelişmelere ayak uydurmakta zorlanıyor. Bazı firmalar değişime karşı çıkarken, bazıları ise teknolojiye ayak uyduramadıkları için yeniliklere kapalı kalıyor. Oysa dijital dönüşüme adapte olup dünyadan kopmamak, yenilikleri takip edip uluslararası rekabete hazır olmak gerekiyor.

KOBİ'lerin dijitalleşmesiyle birlikte maliyetler düşecek, istihdam artacak.

Dijital dönüşüm sürecine erken dahil olanlar, iş verimliliğini artırarak ekonomiye daha çok katkı sağlıyor. Dijitalleşmeyle iş süreçlerini, kalite ve hız olarak çok daha iyi duruma getiriyorlar. KOBİ'ler rekabette güçlenirken iş verimliliği artıyor, müşteri beklentileri doğru ve hızlı bir şekilde karşılanarak işler kolaylaşıyor. Böylece KOBİ'ler dijital dönüşüm sürecini çok daha hızlı tamamlıyor. Ayrıca daha az iş gücüyle ekonomiye daha fazla katkı sağlıyor. Bununla birlikte küçük işletmelerin teknoloji devleriyle rekabete girebilmesi mümkün oluyor.

Yazının tamamına ulaşmak için tıklayınız!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder