21 Kasım 2014 Cuma

Meteorolojiden kar uyarısı

Sıcaklıkların 8 derece düşeceği haberi ile meteoroloji haftasonu için herkesi uyardı. Sağanak yağışların yer yer etkili olacağı bildirilirken, özellikle Marmara Bölgesi'nde karla karışık yağmur uyarısı yapıldı.


Yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu; Marmara'nın doğusu, İç Ege, Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu, GüneydoğuAnadolu ile Isparta ve Antalya'nın doğusunun yağmur ve sağanak, güney kesimlerde yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, gece saatlerinde Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu bölgesinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Yağışların; Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ile Niğde, karaman, Aksaray, Nevşehir, Yozgat,Kırşehir, Kırıkkale, Tunceli, Elazığ, Siirt, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Gece ve Sabah saatlerinde İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nu kuzey ve doğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Habertürk Meteoroloji Mühendisi Hüseyin Öztel, “İstanbul’da hafta sonu sıcaklık 9 dereceye kadar düşecek, hava o kadar soğuyacak ki cumartesi günü atkı ve bereler çıkacak” dedi.

Kar geliyor..

NTV'nin haberine göre cumartesi günü Marmara ve Batı Karadeniz'de hava daha da soğuyacak. Yüksek kesimlerde kar bekleniyor.

Soğuk hava önce Trakya'da etkili olacak. Haftasonu Bolu ve çevresinde kar yağışının olacağı tahmin ediliyor. Doğu ve İç Anadolu'da da kar bekleniyor. Özellikle pazar gecesi ve pazartesiAnkara'nın kuzey ilçelerinde kar ve karla karışık yağmur görülebilir.

Cuma günü başlıyor..

Elazığ Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Cuma günü başlaması beklenen sağanak yağışlarla,Malatya, Elazığ, adıyaman, Tunceli ve Bingöl için sel, taşkın, ulaşımda aksamalar ve heyelan yaşanabileceği konusunda uyarıda bulundu.

  Elazığ Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, bölgede Kasım ayı başından bu yana mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının Cuma günü başlayacak yağışlarla birlikte 8 ile 12 derece azalarak mevsim normallerinin altına düşeceğinin tahmin edildiği bildirildi. Açıklamada, "21 Kasım 2014 Cuma gününden itibaren bölge genelinde aralıklarla yer yer kuvvetli gerçekleşmesi beklenen yağışların Elazığ, Malatya ve Adıyaman’da sağanak yağmur, yüksek kesimlerde karla karışık yağmur; Tunceli ve Bingöl’de sağanak yağmur yer yer karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerde kar şeklinde olacağı tahmin edildiğinden meydana gelebilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirlik olunmalıdır"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder