16 Kasım 2014 Pazar

Eşcinsellerin cami bilmecesi

Almanya’nın başkenti Berlin’de Leadership (Berlin’de Liderlik) adlı bir kuruluş, ‘önyargıları kırmak’ amacıyla “Meet2respeckt” (Saygı Buluşması) projesi başlattı. Proje çerçevesinde İslamofobi ve homofobiye karşı çalışan kuruluş, etkinlik takvimine de ‘alınan izinle’ 24 Kasım için Berlin Şehitlik Camisi’ni ziyareti ekledi.

Eşcinsellerin yapmayı planladığı bu ziyaret, hem Almanya hem de Türkiye’deki bazı basın organlarına “Eşcinselleri camiye davet ettiler” diye yansıyınca, Diyanet İşleri Başkanlığı devreye girdi. Diyanet, Almanya’da Şehitlik Camisi’nin de bağlı bulunduğu çatı kuruluşu Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ni (DİTİB), merkezi Köln’de bulunan DİTİP ise Berlin Başkonsolosluğu’ndaki din hizmetleri ataşesini, ataşe de cami yöneticilerini arayarak bilgi istedi. Ardından da DİTİP olağanüstü toplantıyla ziyareti iptal etti.

‘ERTELENDİ İZLENİMİ’

Leadership Başkanı Bernhard Heider, “Ben ziyaretin iptal değil, ertelendiği izlenimi aldım. İptal edilirse İslam’ın herkese açık olmadığı önyargısı pekişir. Yazılı açıklamayı bekliyoruz” dedi. 

‘Kapımız açık’

Şehitlik Camisi Derneği Başkanı Ender Çetin, bu ziyaretin bu biçimiyle iptal edildiğini, normal bir cami rehberliği için randevu talebinde bulunulursa, bunu değerlendireceklerini ve hiçbir gruba kapılarını kapalı tutmayacaklarını söyledi. Çetin, ziyaret talebinin gruptan geldiğini belirtti. Hürriyet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder