23 Aralık 2016 Cuma

Sahipleri eksi 30'da terk etti, doğa koruma ekipleri sahip çıktı

Sıcaklıkların sıfırın altında 30'lu derecelere kadar düştüğü çetin kış koşullarının hüküm sürdüğü Ardahan’da yaz ayları boyunca çalıştırılıp kışın da  sahiplerince doğaya terk edilen yılkı atları hayatta kalma mücadelesi veriyor. Hizmet ettikleri insanların vefasızlığına maruz kalan bu atlara Ardahan Orman ve Su İşleri Müdürlüğü ekipleri sahip çıktı. Doğa koruma ekipleri atlar ve yaban hayvanları için belirli noktalara yem bıraktı.
Sıcaklıkların sıfırın altında 30'lu derecelere kadar düştüğü çetin kış koşullarının hüküm sürdüğü Ardahan’da sahiplerince doğaya terk edilen yılkı atları hayatta kalma mücadelesi veriyor.
Yaz boyunca sırtlarına vurulan yükün altında insanların eziyetini çeken bu atlar, kış gelince ise sahiplerinin vefasızlığına uğruyor. Onları bütün yaz çalıştıranlar, kışın ne başlarını sokacakları bir dam veriyor ne de önlerine bir tutam ot koyuyor. Bu hayvanları doğaya salarak ölüme terk ediyor.
Sıfırın altında 30'lu derecelere kadar düşen sıcaklıklar nedeniyle donan arazide kar ve buz altında yiyecek arayan bu hayvanların imdadına Ardahan Orman ve Su İşleri Müdürlüğü ekipleri yetişti.
Doğa Koruma ekipleri Ardahan Ovasındaki köylere giderek, sahiplerinin vefasızlığına uğrayan yılkı atlarına yem verdi.
Ardahan Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Temel Şimşek 3 kişilik ekibiyle birlikte atları yemledi.
Temel Şimşek, "’Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekibi olarak doğada yaşayan sahipsiz atlara ot getirip bıraktık. Bu atlarımız yazın insanlar tarafından kullanılmakta ve kış aylarında doğaya bırakılmakta. Bunlara biz sahip çıkarak yemleme yapıyoruz" dedi.
Doğa Koruma ekibi yaban hayvanları için de belirli alanlara yem bıraktı.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder