8 Aralık 2019 Pazar

E-Dönüşüm Uygulamalarının Kapsamı Genişledi

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), yayınladığı yeni tebliğ ile e-Dönüşüm uygulamalarının kapsamını genişletti! 

Dijital dönüşüme hız veren GİB'in hazırladığı Vergi Usul Kanunu (VUK) Genel Tebliği, 19 Ekim 2019 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. e-Fatura ve e-Defter zorunluluğu için öngörülen yıllık ciro limiti 10 milyon liradan 5 milyon liraya düşürüldü. Bu şartları taşıyan mükellefler 01.07.2020 tarihinde e-Fatura ve e-Deftere geçmek zorundalar.

GİB tarafından, tarafların tek kaynaktan bilgilenmelerinin temini ve e-belge uygulamalarında birliğin sağlanması maksadıyla hazırlanan VUK, Resmi Gazete'de yayımlanarak, yürürlüğe girdi.

e-Fatura, e-Arşiv Fatura, e-İrsaliye, e-Defter, e-SMM, e-MM ve e-Bilet gibi faaliyette olan belgelere ek olarak e-Gider Pusulası, e-Dekont, e-Sigorta Belgesi ve e-Döviz Alım Satım Belgelerini düzenleyen mükellefler de eklendi.

Tüccar ve komisyoncular 1 Ocak'ta
Hal kayıt sistemi kapsamında sebze, meyve ticareti yapan tüccar ve komisyoncular 01.01 2020 tarihinden başlayarak e-Fatura, e-Arşiv Fatura, e-İrsaliye, e-Müstahsil Makbuzu ve e-Defter uygulamalarına dahil olacak.

Yazının tamamını okumak için tıklayınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder