Karaman ilinde 83 yıldır faaliyet gösteren Saray Kırtasiye’de, üçüncü kuşak görev başında bulunuyor. Firma, üçüncü kuşak yöneticileri Yunus Mangırcı ve Selman Mangırcı ortaklığında, Karaman Saray Kırtasiye Matbaacılık Ltd. Şti. ünvanıyla, 580 metrekare alanda, kırtasiye market ve baskı merkezi olarak faaliyet gösteriyor. Konusunda bilgi birikimi ve tecrübeye sahip uzman insan kaynağı kadrosuyla, baskı ve cilt işleri, reklam promosyon, not fotokopisi, üniversite tez ve cilt, poster baskı, menü, etiket, dergi işleri dahil geniş bir yelpazede hizmet veriyor.
Lidya Grup işbirliği ile sektördeki gelişmeleri ve değişimi yakından takip ettiklerini kaydeden Saray Kırtasiye İşletme Sahibi Yunus Mangırcı, şunları söyledi:
“Anadolu’nun klasik bir şehri olan Karaman ilimizde, seksenli ve doksanlı yıllarda, ürün tedariğinde ve mesleki değişimi takip etmekte zorlanıyorduk. Düzenli aralıklarla, İstanbul’a ürün almaya ve mesleki değişimi görmeye gidiyorduk. 2000’li yıllarda, ticaretin yapısı ve şartları değişti. Değişim ihtiyacını 2001 yılında hissettik ve arayışa geçtik. 2006 yılında Lidya Grup ile tanıştık. 13 yıldır dijital baskı sektörünün lideri Lidya Grup önderliğinde, teknolojideki gelişmeleri ve yenilikleri çok yakından takip ediyoruz. Lidya Grup’un çözüm ortaklığı sayesinde, sektörümdeki teknolojiyi ve değişimi yakalama imkanı buluyoruz. Firma olarak, sektörümüzde geldiğimiz noktadan memnunuz. Gerekli yatırımları vaktinde yaptığımız için de, olası yapısal krizlerden az etkileniyoruz” dedi.
Firmanın temelleri, 83 yıl önce atıldı
Saray Kırtasiye’nin temellerinin 83 yıl önce Dedesi Gazeteci Ali Mangırcı tarafından atıldığını anlatan Yunus Mangırcı, konuşmasına şöyle devam etti:
“Dedem Gazeteci Ali Mangırcı, kırtasiyemizin temellerini 1936 yılında Çankaya Kitapevi olarak, Karaman’da attı. Geçen zaman zarfında, 1964 yılında Karaman’ın ilk matbaası olan Larende Basımevini, 1965 yılında ilk yerel gazetesi olan Karaman’da Uyanış’ı, 1985 yılında ilk ofset baskı tesisi olan Komsan Ofseti, 2001 yılında ilk dijital kopyalama olan Saray Kırtasiye’yi ve 2007 yılında ilk dijital baskı sistemleri olan Copy&Print Center şirketlerimizin kuruluşları gerçekleşti. İlk işyerimiz 16 metrekarelik bir alana sahipti. Fotokopi olarak, sulu sistem makineler kullanıyorduk. Kağıdı rulo kağıttan (ilaçlı) kesip, üzerine baskı yapıyorduk. Sonrasında, tabaka kağıt kullanan makineler çıktı. Günümüze gelindiğinde ise, dijital baskı makineleri sektöre hakim olmaktadır. Firma olarak, üç kuşaktır sektörümüze hizmet vermekteyiz. Babamız Sami Mangırcı, 2010 yılında şirketin yönetimini 3.kuşak olan bizlere bıraktı. Firmamız, Yunus Mangırcı ve Selman Mangırcı ortaklığında hizmet vermeye devam ediyor ve daha nice kuşaklar hizmet vermeyi hedefliyoruz” diye konuştu.
Makine parkurunu, 3- 5 yıl aralığında yeniliyor
Hizmet verdikleri piyasanın canlı, hızlı ve rekabetçi olduğunun altını çizen Yunus Mangırcı, konuşmasında şunları kaydetti:
“Tecrübemiz, tasarım-grafik kabiliyeti gelişmiş olan kalifiye ekibimiz ve teknolojik üstünlükler ile işimizi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Aynı zamanda, seksen yıllık birikimin omuzlarımıza yüklediği sorumluluk bulunuyor. Süreklilik için de, maliyet-kalite çalışmasını eksiksiz yapamaya çalışıyoruz. Makine parkurumuzu, 3-5 yıl aralığında yeniliyoruz. Bu yenilik, hız ve kalite olarak firmamıza dönüyor. Konuşmamda, 2019 yılına ilişkin sektörümüzün genel durumunu değerlendirmeyi isterim. Yılın ilk çeyreği içinde yer alan 15 Şubat tarihinden itibaren piyasalar hareketlenmeye başladı. Piyasaların yeni şartlara uyum sağlaması hızlı oldu. Yılın ilk yarısının iyi gittiğini söyleyebiliriz, ikinci yarısının da iyi olacağını öngörüyoruz. Karaman ilimiz, ihracat yapan güçlü sanayiye sahiptir ve sürekli iş talebi bulunmaktadır. İhracatçı, beklemeyi sevmez, bizler de işleri kaliteli şekilde hızlıca yetiştiriyoruz. 2019 yılını, fırsatlar yılı olarak görüyoruz. Satışlarımızda bu yıl, %10-%20 artış hedefliyoruz. Tedarikçilere ve müşterilerimize güven gösterdikçe, iyiye doğru gideceğine inanıyoruz. Firmamız, 1994, 2001 ekonomi krizlerini yaşadığı için, ekonomik dalgalanmalara karşı bağışıklığımız var. Bize düşen görev, tedarikçimize ödememizi düzgün yapmak, müşterimize şeffaf olup aldığımız işi vaktinde ve kaliteli şekilde teslim etmektir” dedi.
Baskı sektörü bitmez, evrim geçirir
Firmanın, gelecek yıllara ilişkin planlarının ve hedeflerinin büyük olduğunu ifade eden Yunus Mangırcı, şunları anlattı:
“Karaman’ın coğrafi konumu harikadır. Konya-Karaman ovasında, gıda üretiliyor, işleniyor ve Mersin Limanı üzerinden ihraç ediliyor. Ayrıca, Konya-Karaman-Mersin bölgesine 20 milyon nüfuslu yeni nesil şehir yapılanması planlanıyor. Bu gelişmeler, iş hacimlerini ve piyasaları canlandıracaktır. Firma olarak bizler de, gelecek yıllarda perakendede işyerimizin metrekaresini büyümeyi arzu ediyoruz. Baskı sektöründe, boş etiket ve baskılı etiket işlerimiz başarılıdır. Tabaka etiketi dijital baskılarını yapıyoruz. Ayrıca, roludan ruloya baskı yapan ilave yatırımlar planlıyoruz. 2023 yılına, firmamızın teknolojik dönüşümünü yapmayı istiyoruz. Bilindiği üzere, dijital baskı sektöründeki gelişmeler, aşırı hızda ilerliyor. Kısaca sektörümüzdei yenilikleri memleketimize getirmek, 80 yılı aşkın süredir firmamızın önceliği olmuştur ve olmaya devam edecektir. Önemli olan bir konu da, teknolojiye yatırımın yanı sıra, kalifiye personel yetiştirme görevimiz vardır. Nitelikli bir insan kaynağı teknolojiyi etkin şekilde kullanabilir ve “sermayemiz personelimiz”dir. Aynı zamanda baskı ve kırtasiyeden gelen tecrübemiz ile “Saraynot” markasını oluşturduk. Saraynot ürünleri kapsamında; renkli defter, renkli bloknot, gramajlı defter, siyah defter, resim defteri, resim kağıtları üretimi yaparak, perakendemizde satıyoruz. Özetle, baskı sektörü bitmez, evrim geçirir. Her yeniliğe açık bir toplumuz. Teknoloji, sanal dünya, yapay zekâ neler getirir hep birlikte takip ediyoruz. Bugünün kıymetini de bilmeliyiz. Ticari ahlakımızla sağlam duruş göstererek, yenilikleri ve değişimleri yakından takip etmeliyiz” şeklinde konuştu.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder