12 Ekim 2015 Pazartesi

İzzettin Çevik dehşet anlarını anlattı

Ankara'daki hain saldırının simge fotoğrafı olan karedeki acılı baba İzzettin Çevik yaşadıklarını anlattı.

Eşi ve kız kardeşi ile birlikte geldiği Ankara’da kızlarını da yanlarına alarak barış mitingine giden İzzettin Çevik’in yaralı eşiyle birlikte görüntülendiği fotoğraf hain saldırının simgesi olmuştu. Acılı baba, acılı eş, acılı ağabey yaşadıklarını anlattı…
Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en kanlı terör saldırısı olarak kayıtlara geçen Ankara’daki hain patlamada ortaya çıkan hikayeler yürek burkmaya devam ediyor. Mitinge eşi Hatice, kızı Başak Sidar ve kızkardeşi Nilgün Çevik’le birlikte gelen ve patlama sonrası çekilen bir fotoğrafla hain saldırının simgesini haline gelen İzzettin Çevik yaşadıklarını anlattı. İşte acı olayın hikayesi…
ÇOCUKLARINI ŞANLIURFA’DA BIRAKMIŞLAR
Lise ve ortakokulda okuyan iki çocuğunu Şanlıurfa’da bırakan İzzettin Çevik, eşi Hatice ile kız kardeşi Nilgün’ü yanına alıp Ankara’ya gitti. Miting için Başkent’e gelen aile burada Atılım Üniversitesi’nde öğrenci olan kızları Başak Sidar Çevik ile buluştu. Daha sonra dördü birden Ankara Garı önündeki beklemeye başladı. Saatler 10:04′ü gösterdiginde ise hainlerin bombası hemen yanlarında patladı.
KARDEŞİ VE KIZI OLAY YERİNDE HAYATLARINI KAYBETTİLER
Patlamaya en yakın noktada bulunan kızı Başak Sidar ile kızkardeşi Nilgün Çevik oracıkta hayatlarını kaybettiler. İzzettin Çevik’in eşi Hatice Çevik ise gözünden yaralandı. Kendisi ise şans eseri ufak tefek yaralarla kurtuldu.
“TEK İSTEDİĞİM ŞEY CANLARIMIZI TOPRAĞA VERMEK…”
Acılı baba İzzettin Çevik yaşadıklarını Hürriyet’e anlattı. Çevik “Kızım Atılım Üniversitesi 4. sınıfta okuyordu. Buluşma noktasında beklerken kızım yanımıza geldi. Sonra alana girdik. Birilerine güveniyorduk. Barış diyorduk, başka bir şey demiyorduk. Sadece barış… Onlar da Ankara’nın göbeğinde bizlere bunları yaptılar. Acımız çok büyük. Tek istediğim şey şimdi canlarımızı toprağa vermek. Eşim şu an hastanede tedavi altında, başka bir şey söylemek istemiyorum.” dedi.
(Hürriyet)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder