Sabiha Gökçen Havalimanı'nda meydana gelen patlamada biri ağır 2 kişi yaralandı. Patlamada ağır yaralanan Zehra Yamaç (30) hayatını kaybetti. Olayla ilgili inceleme sürerken, birbirine en az 200'er metre uzaklıkta bulunan 3 farklı noktada, park pozisyonundaki 3 uçakta patlamadan kaynaklanan parça hasarlarının oluştuğu görüldü.
Alınan bilgiye göre, apronda henüz belirlenemeyen nedenle patlama meydana geldi. Patlamada, havalimanı temizlik görevlilerinden Canan Çelik Burgucu (33) elinden, Zehra Yamaç (30) ise kafasından yaralandı. Yaralılar, Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Yaralılardan durumu ağır olan Yamaç, hayatını kaybetti.
Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edilirken, itfaiye de tedbir amaçlı havalimanına geldi. Polis ekipleri uzun namlulu silahlarla ve çelik yeleklerle havalimanına çıkan tüm yollarda yoğun uygulama yaparak, bölgedeki araçları aradı.
Arama çalışmalarına helikopter de destek verdi. Atatürk Havalimanı'ndan bölgeye Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait kızılötesi kameraya sahip Bell 429 tipi helikopter gönderildi.
"PATLAMA SESLERİNİ DUYDUK. YANILMIYORSAM 3 KEREYDİ"
Patlamanın meydana geldiği sırada havalimanında bulunan Devrim Saygılı tanık olduğu anları şöyle anlattı:
"Sesler duyduk, patlama sesleri geldi. Hepsi oydu aslında başka da birşey duymadık. İçerde oturuyorduk yemek yiyorduk. Patlama seslerini duyduk. Yanılmıyorsam 3 kereydi. Sonra da görevlilerden öğrendik patlama olduğunu.''
SEFERLER NORMAL
Sabah saatlerinde incelemelerin sürdüğü dakikalarda uçak seferlerinin normal olarak gerçekleştiği, yolcuların havalimanına giriş ve çıkışlarının da normal olduğu görüldü.
UÇAKLARA DA PARÇA İSABET ETTİ
Parçaların isabet ederek hasara yol açtığı ilk nokta, 206 numaralı körüğün önünde park pozisyonundaki uçağın çok yakını. 2 kadın işçi bu noktada vücutlarına isabet eden parçalarla yaralandı.
İkinci hasar, bu noktanın yaklaşık 350 metre ilerisinde, 201 numaralı körüğün yakınlarında tespit edildi. Uzman ekipler ilk incelemeleri sonucunda üçüncü hasarı da 180 metre uzaklıktaki 17 numaralı açık park pozisyonunda belirledi. Park halindeki bazı uçakların yolcu camı ve gövdeklerinde de parça çarpmasından kaynaklanan hasar tespit edildi. Hasar gören uçak sayısının en az 3 olduğu öğrenildi. Polis ve yetkililerin olay yerindeki incelemeleri sürerken, patlamanın havalimanını dışardan hedef alan bir saldırıdan kaynaklandığı ihtimalinin de değerlendirildiği belirtildi.
VALİ ŞAHİN: PATLAMANIN SEBEBİ ARAŞTIRILIYOR
İstanbul Valisi Vasip Şahin, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda saat 02.05'te nedeni belirsiz bir patlama meydana geldiğini kaydetti.
Patlamada yaralanan 2 temizlik görevlisinin hemen hastaneye kaldırıldığını ifade eden Şahin, “Patlamanın sebebine ilişkin incelemeler sürdürülüyor” dedi.
SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI'NDAN AÇIKLAMA
İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Yatırım Yapım ve İşletme A.Ş., havalimanı apron bölgesinde yaşanan patlamanın ardından yazılı bir açıklama yaptı.
Açıklamada, "Terminal işletmesini yapmakta olduğumuz İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nın apron bölgesinde 23.12.2015 tarihinde gece saat 02:00 civarında nedeni henüz belirlenemeyen bir patlama meydana gelmiştir. Patlamanın nedeni ile ilgili yetkililerin araştırmaları devam etmektedir. Terminalimizde uçak iniş kalkışlarında hiçbir sorun yaşanmamakta olup, uçuş operasyonu sorunsuz bir şekilde devam etmektedir" denildi.
PEGASUS'TAN AÇIKLAMA
Patlamayla ilgili Pegaus'tan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
''23 Aralık 2015 Çarşamba günü sabah 02:05'te, İstanbul Sabiha Gökçen havalimanında, uçak park sahasında henüz sebebi belirlenememiş bir patlama gerçekleşmiştir. Patlama sırasında, patlamanın gerçekleştiği alana yakın bir Pegasus uçağında bulunan 2 temizlik görevlisi arkadaşımız yaralanmış ve hastaneye sevk edilmiştir. Olay sırasında körükte ya da uçağımızda yolcu bulunmamaktaydı. Havalimanı normal operasyonuna devam etmektedir.'' (hürriyet.com.tr)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder