26 Aralık 2015 Cumartesi

Mum yakan imama linç kampanyası

Museviler’in Hanuka Bayramı’nda mum yakan imam Bilal Doğan aktrollerin linç kampanyasına uğradı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu’nun kutlama mesajları yayınladıkları Museviler’in Hanuka Bayramı’nda mum yakan imama linç kampanyası başlatıldı.

Aralarında İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Dışişleri Bakanlığı gibi kurumlardan üst düzey temsilcilerin de katıldığı ve ilk defa devletin katılımıyla gerçekleştirilen Hanuka Bayramı’nda hahamla birlikte geleneksel bayram mumu yakan imam Bilal Doğan, trollerin hedefi haline geldi.

Büyük Mecidiye Cami İmamı Bilal Doğan, Beşiktaş Müftüsü’yle birlikte katıldığı kutlamalarda, Ortaköy Sinagogu Hahamı Akaali Rav Naftali Haleva ile birlikte şamdandaki mumları yakmıştı.

SEN MİSİN MUM YAKAN

Başta Milli Görüş cephesi olmak üzere, AKP’ye yakın kesimlerden de Doğan’ın mum yakması tefe konuldu. Diyanet’le ilgili haberlere yer veren “Dinihaberler” adlı sitede de imam Doğan’a ‘’Kepazelik” başlıklı bir haberle yüklenildi ve “Diyanet, gereğini yapsın” diye hedef gösterildi.

Diyanet Alo Fetva Hattı ise, ayrıntılarda dikkatli olmak kaydıyla, başka bir inanca ait ritüellerde, o inanç mensuplarına da saygı gereği eşlik etmenin bir sakıncası olmadığını savundu. Fetva Hattı, “Papa da ülkemize geldiğinde, namaz kılar gibi duruş sergiledi. Namaz mıydı değildi, onların inancında var mıydı, yoktu. Ama, başkalarının inancına saygı adına bu tür hareketler olabilir. Yeter ki kendi inancı dışına çıkmasın” dedi. Sözcü

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder