18 Nisan 2016 Pazartesi

Ali İsmail Korkmaz davasında tahliye kararı

Ali İsmail Korkmaz davasında iki tutuklu polis hakkında mahkemenin kararı değiştirmezken, tutuklu yargılanan 3 kişi hakkında ise tahliye kararı verdi.


Eskişehir’deki Gezi Parkı eylemleri sırasında dövülerek öldürülen Ali İsmail Kormaz’ın davası görülmeye devam ediyor. Davanın bugünkü duruşmasında mahkeme tutuklu iki polis için kararını değiştirmezken, 5 tutuklu sanıktan 3′ünün ise tutuklu bulundukları süreyi göz önüne alarak tahliyelerine karar verdi.
Afyonkarahisar’da tutuklu polis memuru Mevlüt Saldoğan hakkındaki yeniden 10 yıl 10 ay, Çorum E Tipi Cezaevi’nde tutuklu polis memuru Yalçın Akbulut’a da 10 yıl hapis cezası verdi. Afyonkarahisar E Tipi Cezaevi’nde tutuklu fırıncılar İsmail Koyuncu, Ramazan Koyuncu ve Muhammet Vatansever’e de yine 6′şar yıl 8′er ay hapis cezası. Daha önce tahliye olan Ebubekir Harlar’a 3 yıl 4 ay hapis cezası verildi. Tutuksuz sanıklar polis memurları Hüseyin Engin ve Şaban Gökpınar’in ise beraat ettiği açıklandı.
Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar İsmail Koyuncu, Ramazan Koyuncu ve Muhammet Vatansever’in, tutuklu bulundukları süreyi göz önüne alarak tahliye edilmesine karar verdi.

KARAR ÖNCESİ HALAY ÇEKTİLER
Kayseri Adliyesi’nde görülen Ali İsmail Korkmaz Davasını dışarıda takip eden gençler, duruşma sonucunu beklerken megafon ve cep telefonu hoparlörlerini açarak müzik çalıp, halay çekti. Dava öncesinde Kayseri Adliyesi önünde polis geniş güvenlik önlemleri aldı. Adliye önündeki yol tek şeritli şekilde trafiğe kapatıldı. Davayı dışarıda takip eden gruplar için de demir parmaklıklarla bir alan oluşturuldu. Kendilerine ayrılan alan içerisinde toplanan gençler, zaman zaman, ‘Ali İsmail Korkmaz ölümsüzdür’ diye slogan attı. Bekleyişleri sırasında bazı gençler otururken bazıları ise buldukları pratik çözümle halay çekti. Cep telefonundan müzik açan gençler, megafon yardımıyla da müziği daha yüksek sesle duyurup, çevreye duyurmaya çalıştı. Cep telefonunu megafona tutarak müzik çalan 22 yaşındaki üniversite öğrencisi Servan Sanır, imkanları ölçüsünde bu yolu bulduklarını söyledi. DHA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder