11 Temmuz 2016 Pazartesi

Ateş düştüğü yeri yakıyor… 1 korucu 9 şehit

Mardin’de şehit düşen 2 evladımızı uğurluyorduk ki Van’dan acı haber geldi, 2 şehit daha verdik. Tam buna ağlıyorduk ki Hakkari’den gelen 5 şehitle yüreğimiz yandı.


Sözde barış sürecinde patlayıcı yerleştirmelerine göz yumulan PKK, dün önce Van'da Pay Jandarma Karakolu'na sonra Aktütün karayolunda askeri konvoya saldırdı. 6 Mehmetçik ve 1 korucu şehit düştü.

Hainlerin Mardin'den sonra bombalı araçla saldırdıkları Van Erciş'teki Pay karakolu ve lojmanlar bu hale geldi

Çözüm sürecinde Doğu ve Güneydoğu'da silah depolamasına ve patlayıcı yerleştirmesine göz yumulan bölücü terör örgütü PKK, dün yine 2 ayrı noktada Mehmetçiğe saldırdı. Türkiye şehit acısına uyandı. İlk saldırı Van'ın Erciş İlçesi'ndeki Pay Jandarma Karakolu'na yönelik oldu. Teröristler, pazar günü gece saat 00.20'de tonlarca patlayıcı yüklü araç ile saldırı düzenledi. Hain saldırıda Jandarma Er Eyüp Öksüz (21) ve 1 korucu şehit olurken, 1'i ağır 10 asker ile 5 korucu yaralandı.

OPERASYON BAŞLATILDI

Şehit Öksüz'ün cenazesi, Van'da düzenlenen törenin ardından memleketi Ankara'ya uğurlandı. İkinci hain saldırı ise Hakkari Şemdinli ilçe merkezine 30 kilometre uzaklıktaki Aktütün yolunda dün saat 12.05'tegerçekleşti. PKK'lılar yola önceden döşedikleri patlayıcıyı askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirdi.

Aktütün Karakolu'na yakın karayolunda yol kontrolü yapan askerlerden 5'i şehit oldu. Aktütün şehitleri Astsubay Kamil Yelmen'in (25) Adana'daki, Uzman Çavuş Mustafa Altınel'in (24) Kütahya'daki, Er Yunus Yılmaz'ın (24) Bursa'daki, Astsubay Burak Erten'in (23) Denizli'deki, Er Osman Er'in (21) Bilecik'teki baba ocaklarına ateş düştü. Bölgeye sevk edilen takviye birlikler kaçan PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek için geniş çaplı operasyon başlattı.
Tahribat gün ağarınca ortaya çıktı.


Erciş ilçe merkezine 30 kilometre uzaklıkta bulunan Pay Jandarma Karakol Komutanlığı'na bombalı araçla yapılan saldırıda hasarın büyüklüğü gün ağarınca ortaya çıktı. Karakolun çevresinde bulunan lojman ve bazı evler de ağır hasar gördü, ağaçlar bile kökünden söküldü. Patlatılan bomba yüklü aracın bazı parçaları da 400 metre uzağa fırladı. Büyük hasarın meydana geldiği karakol, görevliler tarafından bayraklarla kapatılırken onarım çalışması başlatıldı. Öte yandan yaralı asker ve korucuların tedavilerinin Erciş ve Van'daki hastanelerde sürdüğü belirtildi.

Mardin'e bağlı Cevizli Köyü Jandarma Karakolu'na teröristlerce bomba yüklü kamyonla düzenlenen saldırıda ve ardından yaşanan çatışmada şehit olan Astsubay Adem Algın (24) ve Er Orkun Alp Arslan (21) için dün askeri tören düzenlendi. Selen Kışlası'ndaki uğurlama törenine Vali Mustafa Yaman, 7. Kolordu Komutanı İbrahim Yılmaz, Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, İl Jandarma Alay Komutanı Vekili Jandarma Albay Ahmet Turan Yalçıner ile şehitlerin silah arkadaşları katıldı. Kızıltepe İlçe Müftüsü Masum Taşçı'nın okuduğu duanın ardından, şehit Astsubay Adem Algın'ın cenazesi memleketi Adana'ya, jandarma er Orkun Alp Arslan'ın cenazesi ise memleketi Aydın'a uğurlandı. (Sözcü)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder