10 Temmuz 2016 Pazar

Güney Sudan’da çatışmalar: Ölü sayısı 252’yi geçti

Güney Sudan'ın başkenti Cuba'da yaşanan çatışmalarda onlarca kişinin öldüğü bildirildi. Reuters ölü sayısını 272 olarak duyurdu.


BBC’nin haberine göre; Cumhurbaşkanı Salva Kiir ile bir dönem rakibi olan Riek Machar’ın görüşmesinin sürdüğü Başkanlık Sarayı yakınlarında cuma akşamı silahlı bir çatışma yaşandı.
Yarım saatlik silahlı kavga büyüdü ve şehrin farklı bölgelerinde hükümet güçleri ile Machar’ı destekleyen isyancılar arasında ağır silahların ve top mermilerinin kullanıldığı bir çatışmaya dönüştü.
Reuters’a konuşan bir hükümet kaynağı, çatışmalarda şu ana kadar en az 272 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

GEÇEN YIL BARIŞ İMZALANDI AMA…

On binlerce sivilin hayatını kaybettiği, milyonların evlerinden olduğu 20 aylık iç savaşı bitirmek için 2015 yılında yapılan barış anlaşması da ülkedeki huzursuzluğu gideremedi.

Dünyanın en yeni ülkesi olarak 5’inci bağımsızlık yıldönümünü kutlayan Güney Sudan’ın başkenti Cuba’da olağanüstü hâl var. Dün kentin sokaklarına sessizlik hâkimdi.

Kiir ve Machar, cuma günkü çatışmaları “talihsizlik” olarak nitelendirdi.

Miraya FM radyo istasyonunun bildirdiğine göre; Kiir, bağımsızlık günü konuşmasında, “Güney Sudan’ı yüceltmek, sadece, kendimizi kabile ya da siyasi gruplaşmalardan ziyade Güne Sudanlı olarak görebilirsek mümkün olacaktır” dedi.

BM GENEL SEKRETERİ: İHANET!

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Cuba’daki çatışmaları “alarm verici” olarak nitelendirdi. Ban, yaptığı açıklamada, bağımsızlığın beşinci yıldönümünden tam bir gün önce yaşanan çatışmaların insanlara yönelik yeni bir ihanet olduğunu söyledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder