22 Ekim 2016 Cumartesi

2016 Ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2016’nın son Motorlu Taşıtlar Sürücü Adayları Sınavını (MTSAS) 8 Ekim’de yaparken sınava giren adaylar ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak sorusunu sormaya başladı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın sınav takvimine bakıldığında sınav sonuçları ne zaman açıklanır? Sonuçlardan sonra direksiyon sınavına girecek adaylar nelere dikkat etmesi gerekiyor?



Milli Eğitim Bakanlığı 8 Ekim 2016 tarihinde ehliyet sınavını yaptıktan sonra sınava giren ehliyet sınav sonuçlarının açıklanmasını bekliyor. Adayın ehliyet alabilmesi için “Trafik, motor, ilkyardım, trafik adabı, göstergeler ve direksiyon” konularını öğrenmesi ve o konulardan geçmesi gerekiyor. Toplam 50 soru sorulmaktadır. İlkyardım 12, Trafik ve Çevre: 23, Araç Tekniği: 9, Trafik Adabı: 6. Sınav toplam 60 dakikadır. ÖSYM sistemi Motorlu taşıtlar sınavında geçerli değildir, yanlış yapılan sorular doğru yapılan soruları götürmez. Sınavı geçmek için 50 sorudan en az 35 tanesi doğru olması gerekir. Her soru 2 ile çarpılır. 35*2=70 puan. Sınavı geçecek olan adaylar “direksiyon sınavı”na girmektedir.

Sonuçlar ne zaman açıklanır?

Milli Eğitim Bakanlığı sınav sonuçlarını, sınavdan iki hafta sonra açıklamaktadır. 8 Ekim 2016 tarihinde olan sınav 21-22-23-24 Ekim tarihlerinde açıklayabilir. 22-23 Ekim hafta sonu olduğu için sınav sonuçları 21 Ekim veya 24 Ekim 2016 tarihinde açıklanma durumu vardır

Direksiyon sınavında yapılması gerekenler nelerdir?

Direksiyon sınav ücreti ödendikten sonra, ehliyet kursundaki hocalar adaylara direksiyon dersi vermektedir. Sınavda yapılması gerekenler neler olması gerekir:

-          Heyecan olmamalı

-          Direksiyon hocasının sınav öncesi yapılması gerekenleri (koltuk ayarlama, ayna ayarlama, emniyet kemerini bağlama, motoru çalıştırmadan önce vitesi boşa alma, vs..) harfiyen yapılması gerekir.

-          Adaya soru sorulmadığı müddetçe konuşmaması, gözünü yoldan ayırmaması gerekir

-          Şerit değiştirme olduğunda, hangi şeride geçilecek ise o tarafa sinyal verilmeli ve yan aynadan bakarak yavaşça şerit değiştirmeli (Notu verecek olanların en hassas olduğu konu)

Direksiyon sınavına giren adayın arabada kalma süresi 35 dakika ise, o aday sınavı geçmiş demektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder