30 Ekim 2016 Pazar

İtalya'da 6.6 büyüklüğünde deprem

İtalya depremlerle sarsılmaya devam ediyor. Bu sabah merkez üssü Perugia kentinin 68 kilometre güneydoğusu olan ABD Jeolojik Araştırmalar Kurumu'nun açıklamasına göre büyüklüğü 6.6; İtalya Ulusal Jeofizik ve Volkanoloji Enstitüsünün verdiği bilgiye göre ise 6.1 olan bir deprem meydana geldi. Yerin 1,5 kilometre altında gerçekleşen depreme ilişkin henüz bir can ve mal kaybı bilgisi yok. büyüklüğünde deprem meydana geldi. Merkez üssü Perugia kenti yakınları olan depremin yarattığı hasarla ilgili henüz bir bilgi ulaşmadı.


ABD Jeolojik Araştırma Kurumu'ndan, önce İtalya'nın merkezini etkileyen 7.1 büyüklüğünde bir deprem duyuruldu. Daha sonra yapılan yapılan açıklamada depremin büyüklüğü 6.6 olarak değiştirildi. İtalya Ulusal Jeofizik ve Volkanoloji Enstitüsü ise depremin büyüklüğünü 6.1 olarak duyurdu.

Henüz bir yıkım gerçekleşip gerçekleşmediği ve ölü yaralı bulunup bulunmadığına ilişkin bir bilgi gelmeyen depremin merkezinin Perugia kentinin 68 kilometre güneydoğusu olduğu açıklandı.
ABD Jeolojik Araştırmalar Kurumu daha sonra yaptığı ikinci bir açıklamayla büyüklüğünü 6.6 olarak düzelttiği depremin, ilk açıklamadaki gibi yerin 108 kilometre derinliğinde değil, 1.5 kilometre derinliğinde olduğunu duyurdu.

Can ve mal kaybı konusunda ise henüz bir açıklama yapılmadı. Deprem, başkent Roma ve çevre illerde de hissedildi.

24 Ağustos'ta 300 kişi ölmüştü

24 Ağustos'ta Amatrice kasabasını yerle bir eden ve 300 kişinin öldüğü depremin ardından İtalya'da Roma’nın 200 kilometre kuzeydoğusundaki Macerata kenti yakınlarında 26 Ekim'de önce 5.4 büyüklüğünde bir deprem, bir kaç saat sonra da 5.9 büyüklüğünde ikinci bir deprem meydana gelmişti. Bu depremlerd bazı binalar ile tarihi bir kilise binası yıkılmıştı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder