21 Ocak 2017 Cumartesi

Trump'ın yemin töreninden satır başları

Sekiz yıldır Beyaz Saray'da oturan Demokrat Barack Obama'dan görevi devralan Cumhuriyetçi Donald Trump, Kongre'de yemin ederek ABD'nin 45. Başkanı oldu. Trump'dan önce ABD Başkan yardımcısı Mike Pence de yemin etti. 
İşte Trump'ın konuşmasından önemli satır başları;
ABD'nin 45'inci başkanı seçilen Donald Trump'ın yemin töreni gerçekleşti.
"Amerika birleşirse, Amerika durdurulamaz. Büyük düşünmeli, daha da büyük hayaller kurmalıyız. Artık konuşan ama yapmayan politikacıları dinlemeyeceğiz. Boş konuşma devri bitti, aksiyon zamanı geldi. Birlikte Amerika’yı daha güçlü yapacağız. Birlikte Amerika’yı daha zengin yapacağız. Birlikte Amerika’yı daha gururlu yapacağız Washington yüceldi, halk değil. Fabrikalar kapandı, kurulu düzen kendini korudu ama vatandaşlarımız değil Onların zaferleri sizin zaferleri sizin zaferleriniz olmadı. Bunların tamamı değişecek. Bu değişim bugün ve şu anda başlıyor.
Güç Beyaz Saray'dan halka geçiyor.
Politikamızın iki basit kuralı olacak: Amerikan malı al ve Amerikan işçi çalıştır!
Radikal İslam'ı yok edeceğiz.
ABD yaşam tarzını diğer ülkelere empoze etmek istemiyoruz ama onlara örnek olmak bizim için önemli.
Dünyadaki diğer uluslarla dostluk içerisinde olmak istediğini belirten Trump, ancak ulusal çıkarların ilk sırada yer alacağını söyledi.
En önemlisi hangi partinin yönetimi elde ettiği değili halkın yönetimde söz sahibi olup olmadığı. 20 ocak 2017 halkın iktidarının başladığı gün olarak hatırlanacak.
ABD'nin unutulan kadınları ve erkekleri bundan sonra unutulmayacak.
Bugün ettiğim yemin tüm Amerikalılara bağlılık yeminidir.
Amerikalılar güvenli mahalleler, çocukları için iyi okullar ve işler istiyor.
Kökenleri fark etmeksizin tüm Amerikalılar aynı vatanseverlik özelliklerine sahiptir.
Washington yüceldi, halk değil. Fabrikalar kapandı, kurulu düzen kendini korudu ama vatandaşlarımız değil Onların zaferleri sizin zaferleri sizin zaferleriniz olmadı. Bunların tamamı değişecek. Bu değişim bugün ve şu anda başlıyor.
Boş konuşma devri bitti, aksiyon zamanı geldi
Trump, "Ülkemizin altyapısı kötü durumdayken, yurt dışında trilyonlarca dolar harcandı" eleştirisinde bulundu. (cnntürk)











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder