26 Ocak 2017 Perşembe

2017 Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?

2017 Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak merak konusu. Geçtiğimiz yıldan bu yana öğretmen atamaları konusunda bekleyişte olan öğretmen adayları, belirsizliğin devam ediyor olmasından dolayı endişeli. Şubat 2017'de yapılması beklenen öğretmen atamaları için henüz bir adım atılmadı. Son olarak CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil'in Şubat'ta öğretmen ataması yapılmayacağını açıklaması bekleyenleri hayal kırıklığına uğrattı. Peki 2017 öğretmen atamaları ne zaman olacak?

Büyük bir heyecanla Şubat öğretmen atamalarını bekleyen öğretmen adayları, bu kapsamda ne kadar öğretmene kadro verileceğini merak ediyor. Konu hakkında belirsizliklerin netleşmesi adına Milli Eğitim Bakanlığı'ndan bir açıklama bekleyen adaylar, şu ana kadar bekledikleri yanıtı alabilmiş değil.  Geçen yılın Ağustos ayında yapılması beklenen atamalar gerçekleşmemişti. Öğretmen adayları büyük hayal kırıklığı yaşasa da, atamaların Şubat'ta yapılacağının açıklanması adayları oldukça sevindirmişti. Şimdi ise 2017 öğretmen atamaları konusunda yeni bir iddia ortaya atıldı. CHP'li Eğitim Komisyonu üyesi Dr. Ceyhun İrgil, öğretmen atamalarının şubat ayında yapılmayacağını ifade etti. Hükümetin şubat ayı için bir atama planlaması olmadığını söyleyen İrgil, "Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen açığını gidermek istiyor. Ancak Cumhurbaşkanı'nın da söylediği gibi tulumbada su bittiği için Maliye Bakanlığı atamaya izin vermiyor. Belki bu anayasa değişikliği nedeniyle olası referandum sürecinde mart ayı içinde beklendiği ölçüde olmasa da, daha az sayıda yine sözleşmeli ve mülakatla bir atama yapılabilir." dedi.
Şubat değil, Mart'ta
Daha önce CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, Maliye Bakanı Naci Ağbal'a öğretmen atamaları konusunda bir soru önergesi verdi. Ardından Twitter hesabından paylaşımda bulunan Özdemir, "Maliye Bakanı Sayın Naci Ağbal'ın Şubat ayında öğretmen atamalarına ilişkin soruma yanıtı: Olacak. Kadro ve alanlarla ilgili çalışma yapılıyor." paylaşımında bulundu.
Ne kadar kontenjan ayrılacak?
Bakan İsmet Yılmaz, "Şu an bu konu net değil. Çalışma Bakanı, Maliye Bakanı ve Milli Eğitim Bakanlığı olarak üzerinde çalışıyoruz. Toplam 60 bin kadro var. Bunun kaçı Milli Eğitim Bakanlığına verilecek, kaçı polis, kaçı sağlıkçı olacak belli değil biraz daha sabır." ifadelerini kullandı. Birçok haber ajansında çıkan Şubat ayında 30 bin 40 bin 50 bin öğretmen ataması yapılacak şekildeki haberlerin dikkate alınmaması gerektiği vurgulayan Bakan Yılmaz konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığından gelecek resmi açıklamaların takip edilmesini ve dikkat alınmasını dile getirdi.
MİLLİ EĞİTİM BAKANI: "İHTİYAÇ 67 BİN ÖĞRETMEN"
Geçtiğimiz aylarda öğretmen atamaları konusunda Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz açıklamalarda bulundu. Bakan Yılmaz açıklamasında, "Bizim şu anda yaklaşık 67 bin öğretmen açığımız var. Dolayısıyla da bir arkadaşım '100 bin öğretmen atanması gerekir' derken ihtiyacı dikkate alması lazım. Bazı illerimizdeki öğretmen sayısı halihazırda ihtiyacımızın da üzerindedir. Niçin böyle oluyor? Kimisi sağlık nedeniyle, kimisi mazeret ataması nedeniyle, eş tayini gerekçesiyle -ihtiyacımız olmadığı halde- bazı öğretmenleri bazı illere atamak durumunda kaldık. Dolayısıyla da atanamayan öğretmenler sorunu var. Ama, ihtiyacın 67 bin olduğu yerde 100 öğretmenin atamasını bekliyoruz, 400 bin kişi bekliyor." ifadelerini kullandı.
ATAMALAR ARTIK ŞUBAT'TA YAPILACAK
Öğretmen atamaları konusunda yeni bir uygulamaya geçtiklerini ifade eden Yılmaz, bundan sonra atama işlemlerinin Temmuz'da değil Şubat ayında yapılacağını belirtti. Yılmaz, "Biz bu ağustosta bir atama yapmıyoruz. Biz yeni bir uygulama başlattık, ağustosta atadığımız 30 bine yakın öğretmeni, şubatta atadığımız 30 bin öğretmeni bir uyum sürecinden, bir adaptasyon sürecinden geçiriyoruz ve eylülde yeni eğitim yılıyla birlikte hepsini okullarında görevlendireceğiz. Bundan sonraki öğretmen alımını da şubatta ihtiyaçlarımızı dikkate alarak yapacağız" dedi.
BAKAN MÜEZZİNOĞLU MÜJDELEDİ
2017 yılında kamuya 60 bin alım yapılacağının açıklanması iş ve atama bekleyenleri umutlandırdı. Öğretmen adayları 2017 Şubat öğretmen atamasında kaç kişinin kadroya alınacağını merak ediyor. Bu konuda beklenen açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'ndan geldi. Katıldığı bir programda 60 bin memur alımı konusuna değinen Müezzinoğlu, bu sayının kurumlara dağılımının nasıl olacağını açıkladı.
Alımların çoğunun Emniyet Genel Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı'na yapılacağını belirten Bakan Müezzinoğlu en büyük payın Milli Eğitim Bakanlığı'na ayrılacağını söyledi. cnntürk

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder