20 Şubat 2015 Cuma

NYT: Türkiye’de kara bile siyaset bulaştı

New York Times, gazeteci Nuh Köklü'nün kar topu oynarken öldürülmesini okurlarına duyurdu. Gazete haberinde Hüsnü Tuncer adlı bir kuaförün "Kar gibi temiz bir şey bile Türk politikasıyla lekelendi" sözlerine de yer verdi.

ABD'de yayınlanan New York Times (NYT) gazetesi, gazeteci Nuh Köklü’nün Kadıköy’de camına kartopu isabet ettiği için bir esnaf tarafından bıçaklanarak öldürülmesini sayfalarına taşıdı.

Köklü’nün öldürülmesinin şok dalgaları yarattığını belirten gazete, siyasi yüksek tonların anında olaya karıştığını belirtti.

Gazete kurbanın akrabalarının, ‘bıçaklamada daha derin saikler bulunduğuna’ dair yorumlarına da değinirken, Köklü’nün iç güvenlik paketine karşı gösteri sonrasında evine dönmekte olduğu için tutuklanan o esnaf için hedef haline gelmiş olabileceğine dair görüşlere de yer verdi.

New York Times haberinde Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin (TGC) Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kasımda yaptığı bir konuşmada "Esnaf sadece satıcı değil, gerektiğinde sokakların askeri, muhafızı ve polisidir" sözlerine işaret ettiğini de belirtti.

Gazete, Hüsnü Tuncer isimli bir kuaförün, “Kar gibi temiz bir şey bile Türk politikasıyla lekelendi. Ama çıkıp, kar eriyene kadar Nuh Köklü kardeşimizle dayanışma için kar topu oynayacağız” sözlerini de okurlarına aktardı. (Hürriyet)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder