16 Şubat 2016 Salı

Su parasını ödeyemeyen 4 çocuklu kadını hapse attılar!

“Mahkeme masraflarını ödeyebilirsek eşim hapisten çıkabilecek. 4 çocuğum rezil oldu. Ne olur bize yardım edilsin”

Yolsuzluk, usulsüzlük iddialarının gündemden düşmediği, Türkiye’de Adana’dan gelen bir haber isyan ettirdi. 3 bin lira su parasını ödeyemeyip kaçak su kullanan 4 çocuk annesi kadın hapse girdi. Geride ise çaresiz baba ile gözü yaşlı çocuklar kaldı. İşte Adana’da duyanların yüreklerini sızlatan bir “su davası”nın ayrıntıları…

Adana’da elektrik ustası olan Yusuf Sezgin Uğur, uzun süredir işsizdi. Eve ekmek götürmekte, hepsi de okula giden 4 çocuğunun okul masraflarını karşılamakta güçlük çekiyordu. Parası olmadığı için su abonesi olamadı. Kaçak su kullanınca da ASKİ tarafından mühürlenip suları kesildi. Kış ortasında çaresiz kalan aile,  mührü kırarak su kullanmaya başlayınca “kaçak” durumuna düştü. haklarında takibat yapılan aileden ASKİ  3 bin lirayı bulan kaçak kullanım ve avukatlık ücretlerini talep etti. Kaçak abonesiz su kullanan anne Fazilet Uğur, tutanakla resmi mührü kırmaktan savcılığa verildi. Hakkında Adana 2. Asliye Ceza Mahkemesine dava açılan Fazilet Uğur 5 ay hapis cezası aldı. Cezası kesinleşen Fazilet Uğur cezaevine konuldu.

“PERİŞAN OLDUK”

Adana’nın Yenibey mahallesi 19 sokak 50 numaralı evde oturan kadının hapse girmesiyle, eşi ve çocukları perişan oldu. Çocuklarından Berkant’ın, Çıraklık Eğitimi’nde, Selçuk ’un 5. sınıfta, Fatmanur ‘un 3. sınıfta, Kardelen’in ise 1. Sınıf öğrenci olduğunu belirten baba Yusuf Sezgin Uğur, “Çaresizliğimiz ve parasızlığımız yüzünden bunlar başımıza geldi. Bu ülkelerde paralar, dolarlar ayakkabı kutularında uçuşurken, Reza Zarrab tonlarca altını götürürken, görmezden gelenler 4 çocuk annesi eşimi hapse attı. “dedi.

YARDIM İSTİYOR

Masrafları ödemeleri halinde eşinin hapisten çıkabileceğini belirten Yusuf Sezgin Uğur, “Bize bir hayırsever yardım elini uzatır da mahkeme masraflarını öderse eşim hapisten çıkabilecek. 4 çocuğum rezil oldu. Annesiz kaldı. Ne olur bize yardım edilsin” diye konuştu. (sözcü.com.tr)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder