28 Ekim 2014 Salı

"İyi ki kollarını kaybetmişsin şerefsiz!" demişti... İşte cezası!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Şırnak’ta 2007’de girdiği çatışmada iki kolunu, sağ ayağını ve bir gözünü kaybeden gazi Yılmaz Yiğit’e, arka cebindeki gazi kimliğini gösteremediği için 3 yaşındaki kızının yanında hakaret eden belediye otobüsü şoförü Vahit Çatal’a ceza kesti.

Olaydan sonra hakkında soruşturma açılan ve açığa alınan Çatal’ın soruşturma sonrasında büyük ihtimalle işine son verileceği belirtildi.
26 Ekim’de 3 yaşındaki kızı Zeynep’le birlikte TSK Rehabilitasyon Merkezi’ne gitmek üzere Çatal’ın kullandığı belediye otobüsüne binen Yiğit, büyük bir şok yaşadı. “Gaziyim” diyerek geçen Yiğit’e, otobüs şoförü Çatal, “Kartını bas, yoksa binemezsin” diye bağırdı. Yiğit de, “Gazi kartım pantolonumun arka cebinde. Ellerim yok çıkaramıyorum, siz alır mısınız?” dedi.

Çatal ise polis tutanaklarına göre, “Benim için mi kollarını kaybettin? İyi ki kollarını kaybetmişsin şerefsiz! Bana ne... Çıkarmak zorunda mıyım? Bunlar hep böyle. Senin gibi şerefsiz bir gaziden 2 bin 500 lira tazminat aldım” diye konuştu. Çatal, Yiğit’e yumruk atmaya da çalıştı. Diğer yolcuların da karıştığı kavga karakolda bitti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü, basına yansıyan olaydan sonra şoför Çatal hakkında soruşturma başlattı. İşten el çektirilerek açığa alınan Çatal, Müfettiş Teftiş Kurulu’na verildi. EGO yetkilileri, Çatal’ın aslında belediyenin Belka Şirketi’nin personeli olduğunu ve şirketin Disiplin Kurulu’na da sevk edildiğini bildirdi.

‘Gerçeği yansıtmıyor’
Konu hakkında Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada ise şunlar kaydedildi:  “Üzücü haberler üzerine araçlarımızda bulunan kamera kayıtları derhal temin edilerek incelendi. Basında yer alan gazilere yönelik olumsuz ifadelerin gerçeği yansıtmadığı görüldü. Ancak vatanımız için canlarını hiçe sayan gazilerimizin en ufak şekilde incitilmesi bile kabul edilemeyeceği için soruşturma sonrasında şoförün kusurlu bulunması halinde gerekli cezai işlem yapılacak.” (Milliyet)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder