12 Nisan 2015 Pazar

Son çığlık!

Ergenekon, Balyoz, Askeri Casusluk gibi davalara karşı 133 haftadır her cumartesi ‘Sessiz Çığlık’ eylemi düzenleyen Vardiya Bizde Platformu üyeleri, dün Ankara Sakarya Meydanı’nda son kez bir araya geldi.


Hatıra fotoğrafları çektirip marşlar söyleyen sanık aileleri, haklılıklarının ortaya çıkmasını kutladı. Silivri Cezaevi önünde kurulan nöbet çadırıyla başlayan eylemler Amerika’ya kadar uzanmış, İstanbul’dan Ankara’ya, İzmir’den Antalya’ya kadar yurdun birçok noktasında yaz kış devam etmişti. Balyoz davasında tutuklanan ve yıllarca cezaevinde kalan emekli Tümamiral Deniz Kutluk, ilk günden itibaren Sessiz Çığlık’ta yer alan eşi İrem Kutluk ile son eyleme katıldı. Deniz Kutluk, kadınların bu mücadelede bir kahramanlık hikâyesi yazdığını belirterek, “Biz tutuklanıp cezaevine konulduk, ancak dışarıdaki mücadele daha yoğun ve zordu. Bu inanan kadınların zaferidir” dedi. İrem Kutluk ise “Haksız yere tutsak olan, özgürlüklerinden alı konulan eşlerimize nefes olmaya, onlara güç vermeye çalıştık” diye konuştu.

Çığlık bitmez

İstanbul’daki ‘Sessiz Çığlık’ eyleminin adresi her cumartesi olduğu gibi dün de Beşiktaş Meydanı’ydı. Eyleme eski 1’inci Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, emekli Tümgeneral Hayri Güner, emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz’un yanı sıra Cumhuriyet Kadınları Derneği üyeleri de destek verdi. Balyoz davasının beraatle sonuçlanması üzerine Vardiya Bizde Platformu üyelerinin bir kısmı eylemlerin son bulması görüşünü dile getirdi. Ancak aralarında Çetin Doğan ve Hayri Güner’in de bulunduğu emekli askerler, Balyoz kumpasını kuranların yargılanması sürecine kadar eylemlerin devam etmesini savundu. Doğan, şunları söyledi: “Sessiz Çığlık dalga dalga büyümüştür, devam etmelidir. Tabii seçim nedeniyle bazı çekinceler olabilir. ‘Balyoz bu davayı kotaranların başına inmedikçe son bulmayacaktır’ demiştim. Sonuna kadar bu davanın takipçisi olmak bir vatan görevidir. Bu Sessiz Çığlık bitmez.”

(hürriyet.com.tr)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder