16 Aralık 2015 Çarşamba

Diyarbakır’da polise bombalı saldırı: 3 şehit, 2 yaralı

PKK’lı teröristler dün saat 15.15 sıralarında Diyarbakır-Silvan karayolunda tuzakladıkları patlayıcıyı, zırhlı polis aracı geçerken uzaktan kumandayla infilak ettirdi. Saldırıda, araçta bulunan 5 polis memuru yaralandı. Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan yaralı polislerden, Özel Harekât Şube Müdürü Ahmet Kabukçu (47) ile özel harekât polis memurları Mustafa Nohut (47) ve Nuri Yazanel (38), doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamayarak şehit düştü. Saldırının ardından bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.


Eşi ve 3 çocuğu Ankara’da yaşayan Ahmet Kabukçu’nun geçici görevle Ankara’dan Diyarbakır’a geldiği belirtildi. Kabukçu’nun şehadet haberini Denizli’de hasta yatağında alan baba Kamil Kabukçu (83) fenalaşınca hastaneye kaldırıldı.

Şehit polis Mustafa Nohut’un Kırıkkale’nin Bağlarbaşı Mahallesi’ndeki evinde oğlunun şehadet haberini alan ve anne Münevver Nohut’u yakınları teselli etmeye çalıştı. Evli ve iki çocuk sahibi olan Şehit Nohut’un Ankara’da görev yaptığı ve 1 ay önce geçici görevle Diyarbakır’a gittiği öğrenildi.

Şehit polis Nuri Yazanel’in 2012’den beri görev yaptığı Sivas’tan geçici görevle yaklaşık 2 ay önce bölgeye gittiği öğrenildi. Yozgat’ın Şefaatli ilçesi Konaklı köyü nüfusuna kayıtlı olan şehit Yazanel’in Sivas’ta oturan Eşi Güldane Yazanel ve oğlu Yusuf’a (14) acı haberi polis amirleri iletti. Şehit Yazanel’in en son 3 gün önce açıköğretim sınavları için Sivas’a geldiği, ardından Diyarbakır’a döndüğü belirlendi.

Mehmet TÜRK- Serdar SUNAR/DİYARBAKIR, (DHA)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder