19 Aralık 2015 Cumartesi

Putin’in damadının önlenemez yükselişi

Rus lider Putin'in kızıyla evlenen Kirill, 18 ay içinde 2.85 milyar dolarlık servete sahip oldu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in kızı Katerina Şamalov 2013 yılında Putin’in yakın dostu Nikolai Şamalov’un oğlu Kirill Şamalov ile St. Petersburg’un kuzeyinde gizli bir nikahla evlendi. 33 yaşındaki damat Kirill Şamalov, düğünün ardından sadece 18 ay içinde büyük bir servete sahip oldu.

SERVETİ 2.85 MİLYAR DOLAR

Damat Kirill Şamalov, Putin’in dansçı kızı Katerina ile evlendikten sonra Rus işdünyasının parlayan yıldızı oldu. 1982 doğumlu olan Kirill, düğünün ardından sadece 18 ay içinde Sibur adlı Rus petrol ve petrokimya şirketinin hisselerin büyük bir bölümüne sahip oldu. Kirill’in servetinin 2.85 milyar dolar civarında olduğu belirtildi.
Putin’in yakın arkadaşlarından Nikolai Şamalov Bank Rossiya adlı bankanın ortağı. Putin’in damadı ve Şamalov’un oğlu Kirill’in, genç yaşında bu kadar büyük servete sahip olması ise tartışma konusu oldu. Reuters’ın mali uzmanlarına göre Kirill Şamalov ve Katerina çiftinin servetlerinin esas kaynağı Şamalov’un, yine Putin’in eski bir arkadaşı olan Gennady Timchenko’nun sahibi olduğu büyük bir doğalgaz ve petrokimya şirketi olan Sibur’un yüzde 21’lik hissesini almasından kaynaklanıyor.

Reuters’a göre Katerina-Kirill çiftinin sahip olduğu varlıklar arasında Fransa’nın sahil kasabası Biarritz’de bulunan ve değeri 3.7 milyon dolar olan bir villa da bulunuyor. Bu mülkün Rusya’nın 9’uncu en zengin kişisi Timchenko’dan alındığı ortaya çıkmıştı

DAMAT, ABİSİNİN YOLUNDA

Putin’in dostu Nikolai Şamalov’un büyük oğlu, Kirill’in abisi Yury Şamalov ise Gazfond şirketinin başkanlığını yaptı. Yury, sadece 20 yaşındayken ve henüz okulunu bitirmemişken Gazprombank’ta başkanlık görevinde bulundu.

KIZLARIMLA GURUR DUYUYORUM

Dünya medyasının rekor katılımda bulunduğu geleneksel yılsonu basın toplantısında Putin’e kızları sorulmuştu.

Kızlarıyla gurur duyduğunu söyleyen Putin şunları söylemişti:

“Kızlarım politika ya da ticaretle uğraşmıyor. İki kızım da Rusya’da yaşıyor, yurtdışında hiç eğitim almadılar. Sıradan insanlar gibi kendi hayatlarını yaşıyorlar ve bunu büyük bir onur içinde yapıyorlar. Üç dili akıcı şekilde konuşuyorlar ve çalışmalar yapıyorlar. Kızlarımla gurur duyuyorum.” sözcü.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder