21 Ocak 2016 Perşembe

Sabancı'dan Mustafa Koç açıklaması: Derin üzüntü içindeyiz

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Mustafa Koç'un ani ölümünün ardından yaptığı açıklamada, "Bugün şok içindeyiz, derin bir üzüntü içindeyiz" dedi.


Güler Sabancı telefonla bağlandığı CNN Türk yayınında şunları söyledi:

"Hepimizin başı sağolsun. Çok sevgili bir dosttu. Zeki bir insandı, dürüst insandı. Güvenilir bir dosttu.

Çok genç yaşta hayatını kaybetti. bugün şok içindeyiz, derin bir üzüntü içindeyiz. Mustafa Koç, Rahmi beyden sonra büyük çapta ileriye götürdü.

Hakikaten çok başarılı girişimlerde bulundu. Geldiği kültür, içinde bulunduğu aile ona toplamsal duyarlılığı vermişti. Öncü işler yaptı, mekanı cennet olsun diliyorum."

ŞİMŞEK: ÜRETKEN BİR EVLADIMIZI KAYBETTİK

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ise Mustafa Koç'un ölümüne ilişkin Twitter üzerinden şu açıklamayı yaptı: "İş dünyamızın duayeni, başarılı, enerjik ve üretken bir evladımızı, Mustafa Koç'u kaybettik. Üzüntülüyüz, ailesine sabır diliyorum"

ÇELİK YAZILI AÇIKLAMA YAPTI

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik de yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de ve dünyada, binlerce kişiye istihdam kapısı olan, Türkiye'nin en köklü sanayi kuruluşlarından Koç Holdingin Yönetim Kurulu Başkanı, iş adamı Mustafa Koç'un kalp krizi sonucu vefatını derin bir üzüntüyle öğrendiğini ifade etti.

VARDAN: BÜYÜK ÜZÜNTÜYLE ÖĞRENDİK

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan, işadamı Mustafa Koç'un vefatıyla ilgili başsağlığı mesajı yayınladı. DEİK Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan, yayınladığı mesajında şu ifadelerle başsağlığı diledi: "Türkiye - ABD İş Konseyi TAİK eski Başkanı ülkemizin önde gelen işadamlarından Sayın Mustafa V. KOÇ’un vefatını büyük üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Merhuma Allah’tan rahmet, başta Koç Ailesi olmak üzere, tüm Koç Holding camiasına ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz."

ZORLU: HEPİMİZİN BAŞI SAĞOLSUN

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu Mustafa Koç'un ölümüne ilişkin, Türkiye'nin çok iyi bir insanını, çok iyi bir iş adamını kaybettiğini belirterek, "Hepimizin başı sağ olsun" dedi.

SANCAK: TÜRKİYE BİR NUMARALI İŞ LİDERİNİ KAYBETTİ

ES Medya Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak da çok üzgün olduğunu belirterek, "İş dünyası üzgün. Bir numaralı iş liderini kaybetti, ülkeye büyük katkıları vardı. Atalarından, babalarından aldığı işleri büyüttü. Bir Türk, dünya markası yarattı. Allah rahmet eylesin, hepimizin milletçe başı sağ olsun" ifadelerini kullandı.

HİSARCIKLIOĞLU: ÜZÜNTÜMÜZ ÇOK BÜYÜK

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, iş adamı Mustafa Koç'un vefatına ilişkin, "Türkiye, tüm girişimcilere rol model olan, on binlerce insanın evine ekmek götürmesine vesile olan, ekonomimizin en önemli aktörlerinden birisini kaybetmiştir. Üzüntümüz çok büyük" ifadesini kullandı.

AĞAOĞLU: BU AÇIK KOLAY KAPANMAZ

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu da "Hepimizin başı sağ olsun. Koç Grubu yarattığı katma değer ve istihdam ile Türkiye’nin lider kuruluşudur. Genç yaşında kaybettiğimiz Sayın Mustafa Koç’un kaybından doğan açık kolay kapanmaz" değerlendirmesinde bulundu.      

TÜSİAD: KENDİSİNİ ÇOK ÖZLEYECEĞİZ

TÜSİAD, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç’un vefatı nedeniyle şu açıklamayı yaptı:

"Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç’un vefatı nedeniyle tüm TÜSİAD ailesi olarak derin bir üzüntü içerisindeyiz.   Ülkemizin ekonomik ve sosyal kalkınmasında olağanüstü büyük hizmetlerde bulunmuş, sivil toplumun gelişmesine ikame edilmez katkılar sağlamış değerli bir dostumuzu kaybettik.

TÜSİAD 2005-2010 Dönemi Yüksek İstişare Konseyi Başkanı ve TÜSİAD Onursal Başkanı Sayın Mustafa V. Koç, iş hayatındaki vizyonu ve entelektüel birikimi ile Cumhuriyet döneminin önemli bir simgesi haline dönüşmüş Koç Grubu’nun yönetimini başarıyla sürdürmüş ve TÜSİAD’ın gelişimine tüm aile büyükleri gibi uzun yıllar boyunca muazzam bir katkı vermiştir.

Bizlere ve tüm iş dünyasına örnek kişiliği ile yol göstermiş olan Sayın Mustafa V. Koç’un Türkiye ekonomisine kattığı büyük değeri, Türk özel sektörünün gelişimine verdiği desteği, evrensel demokratik değerlere bağlılığını, toplumsal gelişmeye katkı için sürdürdüğü çalışmaları her zaman şükran ve minnetle anacağız ve kendisini çok özleyeceğiz.

Mustafa V. Koç’a Allah’tan rahmet, öncelikle Koç Ailesi’ne, tüm Türkiye’ye, iş dünyasına ve Koç Holding çalışanlarına başsağlığı diliyoruz."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder