15 Ocak 2016 Cuma

Yanan kamyoneti babasının üzerinden kaldırdı ve hayatını kurtardı!

Mucizelere inanır mısınız? Eğer inanmıyorsanız bu haberi okuduktan sonra bakış açınız değişebilir. Amerika'nın Virginia eyaletinde yaşayan Charlotte Heffelmire ismindeki genç kız kelimenin tam anlamıyla 'insanüstü bir güç kullandı' ve yanan kamyoneti babasının üzerinden kaldırıp bir felaketi önledi, onun hayatını kurtardı.

İngiltere menşeli Mirror gazetesinde çıkan habere göre, Charlotte Heffelmire’ın babası bir kamyonetin altında eziliyordu ve sadece 1.67 boyunda minyon bir yapıya sahip olan genç kız onu kurtarmaya çalışırken bir mucize gerçekleşti. 
Babası Eric, garajda kamyonetini tamir ederken arabayı destekleyen krikonun kaymasıyla aracın altında kaldı ve bu esnada sızan benzin birden ateş aldı.(Hurriyet.com.tr)
FELAKATİ BÖYLE ÖNLEDİ
Ve o sırada eşine az rastlanır bir olay gerçekleşti... Sırıkla atlama atleti olan 1.67 boyundaki ve sadece 54 kilo ağırlığındaki genç kız çıplak ayaklarla koşarak olayın içine atladı. 19 yaşındaki lise öğrencisi bir anlık inanılmaz bir kuvvetle gaz tüpleri ateş almadan, babasını kurtarmayı başardı.
"İNANILMAZI BAŞARDI"
Eric Heffelmire olay anını şöyle anlatıyor: "Birkaç gaz tüpümüz vardı ve ısınıyorlardı. Ateş topları olabilirlerdi. Charlotte geldikten sonra ağırlığın hafiflediğini hissettim ve gerçekten neredeyse başardın dedim ve birden dışarı çıktım”
Yangın tehlikesi devam ederken Charlotte hemen kamyoneti 3 tekerleğinin üzerinde sürdü ve garajdan çıkardı daha sonra ateşi söndürmek için itfaiye ekipleri gelene kadar eve bahçe hortumuyla su tuttu. Genç kız bu esnada zaman kazanarak büyük annesi ve 3 aylık yeğeninin evden kaçmasını sağladı.(Hurriyet.com.tr)
ÖDÜL ALDI
Mucize kurtarma hikâyesinin duyulmasının ardından Charlotte, Fairfax Country İtfaiye Departmanı tarafından Citizen Lifesaving Award'a (vatandaşların hayatını kurtaranlara verilen ödül) layık görüldü.
Amerikan Hava Kuvvetleri’nde çalışan genç kız, sırtının incindiğini aynı zamanda da ayaklarının yandığını ve bu yüzden işe geri dönemediğini söyledi.
TEK İSTEĞİ AİLESİNİN SAĞLIĞI
Genç kız "Eğer orduyla ilgili işlerde çalışamazsam büyük ihtimalle zeka ile ilgili bir işte ya da hükümet işlerinde çalışırım. Şu anda iyileşiyorum ve ailemin iyi olduğundan emin olmaya çalışıyorum" diye konuştu. hürriyet.com.tr 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder