19 Mayıs 2016 Perşembe

Bir günde 5 şehit!

Hakkari ve Mardin'deki hain saldırılarda 5 asker şehit oldu 14 asker yaralandı.


Hakkari’de 13 personel taşıyabilen ‘Kirpi' tipi zırhlı araç ile ona eşlik eden ‘Kobra' tipi zırhlı araç, terör örgütü PKK'nın bombalı saldırısına uğradı. Zırhlı araçlar Şemdinli ilçesine 70 kilometre uzaklıkta Irak sınırı boyunca Aktütün ve Beyyurdu arasındaki Mendi Köprüsü bölgesinden geçerken el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu Piyade Uzman Çavuş Gökhan Dündar (28), sözleşmeli Piyade Er Recep Alpmala (26), Uzman Çavuş Veli Demiryürek (30) ve sözleşmeli Piyade Er Bestami Güler (23) şehit oldu, 4'ü ağır 9 asker de yaralandı.  Mardin’in  Nusaybin ilçesinde de yine dün sabah PKK'lı teröristin keskin nişancı tüfeği Kanas'la açtığı ateş sonucu Astsubay Kıdemli Çavuş Anıl Gül (25) vurularak ağır yaralandı. Yaralı astsubay, Nusaybin Devlet Hastanesi'nde şehit oldu. Nusaybin'de ikinci saldırı Yenişehir Mahallesi Reyhan Sokak'ta düzenlendi. PKK'lılar, tuzakladığı patlayıcıyı, güvenlik görevlilerin geçişi sırasında uzaktan kumandayla infilak ettirdi. Saldırıda 5 asker yaralandı. Şehit askerlerin baba evlerine ateş düştü.

İşte dün verdiğimiz şehitlerimiz


BESTAMİ GÜLER-HATAY

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde, PKK’lı teröristlerin askeri araca bombalı saldırısında şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Bestami Güler'in (23) ailesine acı haber ulaştı.

Şehit Bestami Güler’in merkez Antakya ilçesi Kisecik Mahallesi'ndeki baba evine gelen askeri yetkililer, şehadet haberini sağlık ekipleri eşliğinde aileye verdi. Acı haberi alınca fenalaşan ve ambulansa alınan baba Güler’e sağlık ekipleri müdahalede bulundu. Şehit haberini alan aile yakınları ve komşuları, şehidin baba evine geldi. Haberin ardından şehidin baba evine Türk bayrağı asıldı.
3 kardeş olan şehit Bestami Güler’in 9 ay önce annesini kaybettiği öğrenildi. Şehit Güler'in cenazesinin yarın düzenlenecek törenin ardından ikindi namazını müteakip Hatay'da toprağa verileceği bildirildi.

GÖKHAN DÜNDAR-KIRŞEHİR

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Gökhan Dündar’ın (28) Kırşehir’in Mucur ilçesindeki baba ocağında da yas var. Şehit Piyade Uzman Çavuş Gökhan Dündar’ın Kırşehir'e bağlı Mucur ilçesindeki baba ocağına ulaştı. Şehit Dündar’ın baba ocağının bulunduğu eve Türk bayrağı asılarak taziye çadırı kuruldu. Şehidin babası Necdet Dündar’ın 1991 yılında trafik kazasında vefat etmesi ve annesi Necla Dündar'ın İstanbul'da olması nedeniyle acı haber, Mucur’un Karşıyaka Mahallesi’ndeki amcası Muammer Dündar ve aile yakınlarına askeri yetkililer tarafından verildi.

Dündar'ın 4 yıl önce Hakkâri'nin Şemdinli ilçesinde göreve başladığı belirtildi. Oğlunun şehit olduğunu haberini alan annesi Necla ve yurt dışında olan ağabeyi Volkan Dündar'ın Kırşehir'e gelmek üzere yola çıktıkları öğrenildi.

Şehit Dündar'ın bugün Mucur Merkez Emine Hatun Camisi’nde kılınacak cenaze namazından sonra toprağa verilmesi bekleniyor.

RECEP ALPMALA-KONYA

Hakkâri'de şehit olan Uzman Çavuş Recep Alpmala'nın şehadet haberi Konya’daki baba ocağına ulaştı.

Hakkari Şemdinli’de teröristlerce el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Alpmala'nın Meram ilçesi Hacı Fettah Mahallesi Bağlantı Sokak’taki baba ocağına giden askeri yetkililer baba Hasan Alpmala'ya acı haberi verdi.

Şehadet haberinin ardından şehit evine Türk bayrakları asıldı. Şehidin annesinin 2011 yılında hayatını kaybettiği öğrenildi.

VELİ DEMİRYÜREK-OSMANİYE

Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’nde, PKK’lı teröristlerin askeri arkaca düzenlediği bombalı saldırıda şehit olan ulaştırma uzman çavuş Veli Demiryürek’in memleketi Osmaniye’deki baba ocağına ateş düştü. Şehit uzman çavuş 30 yaşındaki Veli Demiryürek’in Merkez Fakıuşağı Mahallesi Prof. Dr. Alper Akınoğlu Caddesi’ndeki baba evine gelen askeri yetkililer ve yanlarında polis ile sağlık görevlilerinden oluşan heyet, acı haberi şehidin babası 56 yaşındaki baba Besat, anne Adalet ve kardeşi Raci Demiryürek’e verdi.

Askeri yetkilileri karşısında gören şehidin anne ve babası fenalaştı. Sakinleştirilemeyen anne ve baba ambulanslarla Osmaniye Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Bu sırada askeri ve polislerin sakinleştirmeye çalıştığı kardeş Raci Demiryürek ise “Ağabey neredesin, kurban olayım çık gel. Beni ağabeyime götürün” diye gözyaşı döktü. Sağlık görevlilerinin müdahale ettiği Raci Demiryürek de ambulansla hastaneye götürüldü.  Üç kardeşin en büyüğü ve bekar olan şehit uzman çavuş Veli Demiryürek’in baba evine bayrak asılırken, komşuları da şehit evine akın etti.

ANIL GÜL-ESKİŞEHİR

Keskin nişancı tüfeği Kanas ile açtığı ateşle şehit olan astsubay Anıl Gül'ün (25) babaevi Eskişehir'e ateş düştü. Aileye şehit haberinin verilmesinin ardından komşular ve akrabalar şehit evine akın etti. Şehit Gül'ün bekar olduğu öğrenildi. Türkan ve Yücel Gül çifti, oğullarının şehit olduğunu öğrenince gözyaşlarına boğuldu.  Haberi alınca fenalaşan Türkan Gül'e, evin önünde hazır bekletilen ambulanstaki sağlık görevlileri müdahale etti. Yerel bir gazetenin matbaasında çalışan şehit babası Yücel Gül de yakınlarını kendisini çağırmasının ardından geldiği evinde oğlunun şehit olduğunu askeri yetkililerden öğrendi.

Bekar olan oğulları Astsubay Kıdemli Çavuş Anıl Gül'ün şehit olmasıyla bir kızları kalan Türkan ve Yücel Gül çiftinin oturduğu 3 katlı binanın üst katındaki evine büyük bir Türk Bayrağı asıldı. Şehit Astsubay Kıdemli Çavuş Anıl Gül'ün yarın Eskişehir'de törenle toprağa verileceği belirtildi. Sözcü

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder