25 Mayıs 2016 Çarşamba

“Türk Bayrağı ve Atatürk birilerini yine rahatsız etmiş”

İmza kampanyasına CHP Yalova milletvekili Muharrem İnce'den de destek geldi: "Türk Bayrağı ve Atatürk birilerini yine rahatsız etmiş"

31 yıllık Kartal Anadolu Lisesi'nin yeni logosunda Ulu Önder Atatürk’ün resmi ve Türk Bayrağı’nın kaldırılmasına tepkiler devam ediyor. CHP Yalova milletvekili Muharrem İnce, eski logoya dönülmesi için başlatılan imza kampanyasını “Türk Bayrağı ve Atatürk birilerini yine rahatsız etmiş! Duyarlı Kartal Anadolu Lisesi öğrencilerimizi kutluyorum” ifadeleriyle paylaştı.

İstanbul Kartal Anadolu Lisesi, tepki çeken bir uygulamaya imza attı. Geçmişte, Ulu Önder Atatürk’ün resmi ve Türk Bayrağı bulunan lisenin logosu değiştirildi. Yeni logonun üzerinde kartal çizimi, kepli öğrenci figürü, ve ‘K’ harfinin yer aldığı “Kartal Anadolu Lisesi 1985” yazısı yer alıyor.
Bu değişikliğe tepki gösteren öğrenciler ve veliler eski logoya dönülmesi için ‘change.org’da bir imza kampanyası başlattı. Kampanya kısa sürede 2 bin imzaya ulaştı.

İmza kampanyasına CHP Yalova milletvekili Muharrem İnce’den de destek geldi.

CHP’li  İnce, eski logoya dönülmesi için başlatılan imza kampanyasını twitter sayfasından şu ifadelerle paylaştı: “Türk Bayrağı ve Atatürk birilerini yine rahatsız etmiş! Duyarlı Kartal Anadolu Lisesi öğrencilerimizi kutluyorum”

“İstanbul Kartal Anadolu Lisesi Logosundan Atatürk ve Türk Bayrağı Kaldırılmasın!” başlıklı kampanyanın gerekçesinde şu ifadelere yer veriliyor:

“Okulumuz, Türk ve Alman Hükümetleri arasında yapılan protokol uyarınca Almanya´dan kesin dönüş yapan yurtdaşlarımızın çocuklarının eğitimi amacıyla 9 Ekim 1985 tarihinde eğitim ve öğretime açıldı.

Türkiye'de resmi okullar arasında İSO 9001 belgesini ilk alan okul olarak da gururluyuz.

Okulumuzda çağdaş ve görsel eğitim için her türlü olanak hazırlanmış durumdadır. Misyonumuz Atatürk İlkeleri ve İnkılapları doğrultusunda daima ileri daima yenilikçi ve daima çağdaş öğrenciler yetiştirmektir.

Ancak okulumuz öğrencileri ve öğretmenlerinin sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarda okulumuzun logosundan Ulu Önder Atatürk ve Türk Bayrağının kaldırılıp kurumsal kimliği ile alakası olmayan sadece bir logo tercih edilmiştir.

Yeni logo binlerce kişinin eğitim gördüğü, idari ve öğrenci kadrosu binlerle ifade edilecek sayıdaki KARTAL ANADOLU LİSELİ hiç kimsenin fikri alınmadan kullanılmaya başlamıştır.

OKULUMUZA, LOGOMUZA HER ŞEYDEN ÖNCE ATATÜRK’E VE BAYRAĞIMIZA SAHİP ÇIKALIM.”

“ATATÜRK VE TÜRK BAYRAĞI OLMAYAN BİR LOGO İSTEMİYORUZ”

Kampanyayı imzalayanların bazıları imzalama nedenlerini de belirtiyor. İşte dikkat çeken yorumlardan bazıları:

-İmzalıyorum çünkü değerlerimizi kaybetmeye başladığımız şu günlerde siyasal alanda bir hakkımız olmasa bile bu şekilde sesimizi belli edebileceğimize inanıyorum. Türk bayrağının ve Atatürk’ün kimseyi rahatsız etmemesi ve herkesin Türkiye’de yaşadığının farkına varması gerektiğini düşünüyorum.

– Çünkü biz Türküz ve benliğimizi korumamız gerekiyor bunu bayrağı kaldırarak değil göğüsümüzün üstünde hayatımız boyunca taşıyarak yapabiliriz.

– Türkiye Cumhuriyeti Devletinde eğitimin öncüsü olan Mustafa Kemal ATATÜRK ve al rengini şehitlerin kanından alan TÜRK BAYRAĞI olmayan bir logo istemiyoruz! Bu ülkede eğitim görme hakkını size tanıyan ulu önderi,uğruna günümüzde dahi onlarca şehit verilen bayrağı nasıl yok sayarsınız?

– Eğitim kurumu gibi bir yerde Atatürk ve Türk bayrağı olmasa o kurum öğrencilere hiçbirşey öğretemez.

– Bayrağımı Ata’mı Hangi Tarih Silebilmiş Ki Bunlar Silebileceğini Sanıyor.

– Atatürk’ün ilke ve inkilapları doğrultusunda yürüyen bir gençliğin ancak t-shirtlerinden baskıyı kaldırabilirsiniz, Atatürk sevgisini içimizden söküp alamayacaksınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder