14 Mayıs 2016 Cumartesi

Sümeyye Erdoğan’ın 10 saat süren düğün maratonun

İstanbul dün eşine benzerine az rastlanır bir düğüne şahitlik etti.


Bir gün önceden neredeyse tüm yolları kapatan polis aldığı talimatlar doğrultusunda sivil araçlara adeta geçiş vermedi. Polis ve makam araçlarına ait olan yollarda kontrol öylesine sıkıydı ki yer yer ambulansların bile bu yola girilmesine izin verilmedi. Böylesine sıkı denetimler eşliğinde başlayan nikah saat 11.30’da gelin ve damadın Huber köşkünden ayrılmasıyla başladı ve akşam 21.30’da düğünün yapıldığı Yahya Kemal Bayatlı Gösteri Merkezi’nden ayrılmasıyla bitti. Bu 10 saatlik nikah töreni maratonundan öne çıkan başlıklarsa şöyle:

11.30 SİLAHLARIN ATILDIĞI GELİN ALMA MERASİMİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan ve nişanlısı Selçuk Bayraktar'ın içinde bulunduğu gelin arabası sabah saat 11:30 sıralarında Tarabya'daki Huber Köşkü'nden çıktı. Gelin arabasını Selçuk Bayraktar kullanırken Sümeyye Erdoğan'ın ise yan koltukta oturduğu görüldü.
Gelin arabası süslenirken şatafattan kaçınılması dikkat çekti. Arabada süs olarak sadece yan dikiz aynalarında birer demet çiçek bulunduğu gözlendi. ‘Gelin alma' sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın korumaları gelin ve damadın şerefine havaya ateş açtı. Sümeyye Erdoğan Huber Köşkü'nden silah ve korna sesleri ile uğurlandı.

TRAFİK YOĞUNLUĞU YÜZDE 70’LERİ GÖRDÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan ile Selçuk Bayraktar’ın nikahı nedeniyle davetli trafiği yaşandı. Nikahın yapılacağı Küçükçekmece’deki Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’ne gelen davetliler Basın Ekspres Yolu’ndaki Güneşli Köprüsü’nü kullanarak salona ulaşmaya çalıştı.

Ancak Güneşli Köprüsü yoğunluğa dayanamadı. Nikahın yapılacağı salona giden istikamet tıkanırken diğer istikamette ise herhangi bir yoğunluk yaşanmadı. Bazı davetliler ters istikameti kullanarak salona ulaşmaya çalıştı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) verilerine göre ise; nikah saatinde İstanbul’da trafik yoğunluğu yüzde 70’lere ulaştı.

CUMHURBAŞKANI DÜĞÜNÜN YAPILACAĞI YERE UÇMAYI TERCİH ETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan’ın nikahı için Tarabya’daki Huber 
Köşkü önünden helikopter ile Küçükçekmece Halkalı’daki Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’ne havalandı.

Helikoptere Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra eşi Emine Erdoğan, oğlu Bilal Erdoğan ve damadı Berat Albayrak’ın da bindiği görüldü.

Sümeyye Erdoğan ile Selçuk Bayraktar'ın içinde bulunduğu gelin arabası saat 12:00 sıralarında nikahın yapılacağı Yahya Kemal Kültür Merkezi'ne geldi. Davetlileri kapıda Cumhurbaşkanı 
Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan ve kardeşi Mustafa Erdoğan karşıladı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu saat 15:00’de nikahın kıyılacağı gösteri merkezine geldi. Protokol girişindeki yoğunluk nedeniyle Başbakanın konvoyu arka girişi kullandı. Davutoğlu davetlilerin kullandığı kapıdan içeri girdi.

GECİKMEYLE BAŞLADI
15:00’da başlaması planlanan nikah töreni yoğunluk nedeniyle 1 saat 15 dakika gecikmeyle başladı. Nikah saat 16:15’de kıyıldı. Sümeyye Erdoğan ve Selçuk Bayraktar konukların önüne Cem Karaca’nın “Bu son olsun” şarkısının müziği eşliğinde çıktı.

Sümeyye Erdoğan ve Selçuk Bayraktar’ın şahitleri arasında 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar da yer aldı. Diğer şahitler ise Pakistan Eski Başbakanı Navaz Şerif, Bosna Hersek Başkanlık Konseyi Üyesi Bekir İzzetbegoviç, Lübnan Eski Başbakanı Saad Hariri, Arnavutluk Başbakan’ı Edi Rama oldu.

Nikaha yaklaşık 6 bin davetlinin katıldığı öğrenildi. Davetliler için ilk giriş kapısı oluşturuldu. Davetliler Halkalı köprüsü girişinde kurulan kontrol noktasından içeri alındı. Minibüsler belli merkezlerden davetlileri nikaha taşımak için ring attı.

ERDOĞAN SAAT 20.00’DA SALONDAN AYRILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan ile Selçuk Bayraktar’ın Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’ndeki nikahının ardından helikopterle Huber Köşkü’ne geçti.
Nikahın bitiminin ardından saat 20.00 sıralarında aracına binen Erdoğan konvoyla, gösteri merkezinin yanındaki halı sahada bekletilen helikoptere gitti. Helikoptere binen Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan Huber Köşkü’ne geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan gittikten sonra, başka bir helikopterde kalkış yaptı.

Bu helikopterin de yolcusunun olmadığı öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gidişinin ardından yaklaşık 30 dakika sonra trafiğe kapatılan yollar açıldı. Erdoğanın aracı ve konvoyu da daha sonra çıkış yaptı.

GELİN VE DAMAT 21.30’A KADAR KALDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kızı Sümeyye Erdoğan ile Eşi Selçuk Bayraktar, nikahın yapıldığı gösteri merkezindeki fotoğraf çekiminin ardından ayrıldı.Gelin ile damadın bulunduğu konvoy saat 21.30’da nikahın yapıldığı Yahya Kemal Bayatlı Gösteri Merkezi’nden ayrıldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve davetlilerin gösteri merkezinden ayrılmasının ardından gelin ile damat yaklaşık 1.5 saat fotoğraf çekimi için gösteri merkezinde kaldı. Gelin ile damat fotoğraf çekiminin ardından kendilerini bekleyen konvoyla gösteri merkezinden ayrıldı. Gelin ve damadın nereye gittiği hakkında bilgi verilmedi. Sözcü

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder