12 Mayıs 2016 Perşembe

Fethullah Gülen kişilerin mahrem bilgilerine meraklı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı yazıda böyle denildi...


Gülen'in ABD'den iadesi için hazırlanan evrakta çarpıcı iddialar paylaşıldı. Başsavcılık yazısında “Kamu kurumlarındaki kişileri dinletip, elde ettiği bilgilerle şantaj yapıyor. Talimatlarını, kurye gibi gelen kişilere doğrudan veriyor” ifadeleri yer aldı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Fethullah Terör Örgütü (FETÖ) ana dosyası kapsamında, örgüt lideri Fethullah Gülen'in ABD'den iadesi için hazırladığı evrakta çarpıcı bilgiler yer aldı. Savcılık, bugüne kadar Gülen hakkında 620 tanığın ifadesine başvurulduğunu, 2010 KPSS sorularının bizzat Gülen tarafından cemaat mensuplarına dağıtacak kişiye gönderildiğini belirtti.

“ARŞİVLEYİP, ŞANTAJ İÇİN KULLANIYOR”

Yazıda, Gülen'in devlet kurumlarında kadrolaşmak için sınav sorularını çaldırdığı öne sürülerek, “2010 yılı Temmuz ayında yapılan bir sınavda önceden elde edilen sorular Fetullah Gülen'e gönderilmiş ve daha sonra cemaat mensuplarına dağıtımını yapacak kişiye gönderdiği IP numarasından tespit edilmiştir. Şüpheli rüya yoluyla sınav sorularını elde ettiğini iddia etmiştir” denildi. Gülen'in kişilerin mahrem özel ve gizli bilgilerine “meraklı” olduğu da belirtilerek, verdiği talimatlarla kamu kurumlarındaki elemanları aracılığıyla kişileri usulüne aykırı dinlettiği ve izlettiği, bu yolla elde ettiği bilgileri arşivlediği ve şantaj için kullandığı iddia edildi.

“EVİN İÇİNE BOMBA VE SİLAH KONULDU”

Yazıda, dikkat çekici bölümler şöyle sıralandı: “Şüpheli davalarda sahte delil oluşturmak, delil olabilecek şeyleri kişilerin ev ve iş yerine koyup sonra arama yaptırıp bulmuş gibi adli evrak düzenleyerek kişileri mağdur etme talimatı vermiştir. Bir sohbetinde radikal Tahşiye diye bir örgütten bahsedip bu örgüte yönelik operasyon yapılması talimatı vermiştir. Şüphelinin emriyle harekete geçen cemaat mensupları önce bir dizide senaryo olarak konuyu işlemiş ve daha sonra hedef alınan kişilerin kullandığı iddia edilen eve bomba ve silah konulmuş, hakimden arama kararı alınıp aranarak sahte deliller bulunmuş ve Tahşiye denilen grubun tutuklanması sağlanmıştır. Delillerin, eve onları bulan polisler tarafından konulduğu yıllar sonra ortaya çıkmıştır.”

“İLETİŞİM VE PARA TRAFİĞİ TESPİT EDİLDİ”

“Şüpheli, mensuplarına yapacağı işleri genel talimat olarak çok kere gizli ve bazen ise açık olmak üzere Herkül.org internet sitesi üzerinden ilan etmektedir. Paralel yapı, bu konuşmaları etüt ederek talimatın ne olduğunu anlayıp gerektiğinde teyit ederek hareket etmektedir. Şüphelinin Türkiye'de işlenen suçları sahiplenip kabullendiğine ve suç işleyen kişilerin doğru işler yaptığına dair basın yayın organlarında çıkan yazı, röportaj ve demeçleri bulunmaktadır. Yapıyı yöneten diğer kişilerle iletişim ve para trafiği tespit edilmiştir. Yurt dışı giriş ve çıkış kayıtlarında talimatların yüz yüze kurye gibi ziyarete gelen kişilere doğrudan verildiği anlaşılmıştır.”


Pensilvanya'da 10 yıldır bu çiftlikte yaşıyor

Fethullah Gülen, ABD'nin Pensilvanya eyaletinde 500 dönümlük bir arazi üzerine kurulu çiftlikte yaşıyor. Çiftlikte 20 villa, 500 araçlık da bir otopark bulunuyor. Her villada, büyüklüklerine göre 50 ila 100 kişi kalabiliyor. Çiftliğin günde bin kişiyi ağırlayacak büyüklükte olduğu ifade ediliyor. 100 kişinin çalıştığı çiftlikte ağırlanacak misafirlerin karşılanması için bir limuzin şirketi hizmet veriyor. Gülen'in 10 yılı aşkın süredir ikamet ettiği çiftlikte, çatıda sürekli çevreyi dürbünle gözetleyen bir koruma ekibi var. Gülen bütün misafirlerini bu çiftlikte ağırlıyor. Acil durumlar için tam teşekküllü bir ambulans da çiftlikte her zaman hazır bekletiliyor.

Asuman Aranca / sözcü.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder