20 Mayıs 2016 Cuma

Reza’dan Emine Hanım’ın derneğine bağış yağmış!

Amerika Birleşik Devletleri'nde tutuklu bulunan 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasının kilit ismi Reza Zarrab, New York Güney Bölge Mahkemesi'ne 22 sayfalık kefalet teklifi gönderdi. Avukatlar Zarrab'ın yardımseverliğini kanıtlamak için mahkemeye 176 sayfalık ek belgeler sundu. Belgelerde Zarrab'ın yardımsever bir kişi olduğunu, hayır için 5 milyon dolar bağışta bulunduğunu dekontlarla ispat etmeye çalıştılar.


Bu liste Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde, eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde kurulan Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği'ne (TOGEMDER) yüklü para yardımı yaptığını ortaya çıkardı.

150 BAĞIŞ. 4.6 MİLYON DOLAR

Başkanlığını Emine Erdoğan'ın yengesi Saadet Gülbaran'ın yaptığı derneğin yönetim kurulu üyeleri arasında, 17 Aralık yolsuzluk soruşturmasının ardından istifa eden eski Bakan Egemen Bağış'ın eşi Beyhan Bağış da bulunuyor.

Zarrab'ın avukatları tarafından mahkemeye sunulan kefalet dilekçesinde, belgeleriyle sunulan listeye göre 10 Ekim 2013'te başlayan yardımlar aralıksız devam etti. Zarrab, TOGEMDER'e 2013'te 850 bin dolar, 2014'te 1.5 milyon dolar, 2016'da da 2 milyon 300 bin dolar bağışta bulundu. Zarrab, 17 Aralık 2013'ten 28 Şubat 2014'e kadar yaklaşık 100 gün hapiste kaldı. Mahkemeye sunulan bağış çetelesindeki tarihler, Reza Zarrab'ın hapisteyken bile Emine Erdoğan'ın derneği TOGEMDER'e bağış yaptığını ortaya koyuyor. Zarrab'ın, 28 Şubat 2014'te tahliye edildikten bir hafta sonra, 3 Mart 2014'te bir günde 2 milyon lira değerindeki 7 havaleyi yine TOGEMDER'e yaptığı görülüyor.
TOGEMDER'e 150 ayrı bağışta bulunulmuş. Bağışların çoğu, Zarrab'ın şirketleri Volgam Gıda ve Royal Denizcilik aracılığı ile gerçekleşmiş. Zarrab'ın TOGEMDER'e bağışının miktarı yaklaşık 4 milyon 650 bin dolar. Yapılan bağışların belgeleri ile kefalet dilekçesinde sunulmasına karşın, TOGEMDER'in sitesinde yer alan ‘Hayırseverlerimiz' listesinde Zarrab'ın adı bulunmuyor. Bu arada Zarrab, mahkemeye Türkiye'de hapis yattığını söylemedi. (sözcü.com.tr)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder