19 Aralık 2015 Cumartesi

Gülen'in iadesi için tek dosya hazırlanacak

Bakanlık, Fethullah Gülen hakkındaki kırmızı bülten ve iade talebi dosyalarını sağlam temellere dayandırmayı hedefliyor.

"Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması” (FETÖ/PDY) soruşturmaları kapsamında Fethullah Gülen hakkında hazırlanan kırmızı bülten ve iade talepleri, Adalet Bakanlığı’na ulaştı.
Bakanlıkta 2’si İstanbul’dan, diğerleri İzmir ve Bursa’dan olmak üzere 4 ayrı dosya bulunuyor. Dosyalar; 3’ü iade, 3’ü de kırmızı bülten taleplerini içeriyor.
Gülen’in yaşadığı ABD’nin suçluların iadesi konusundaki katı tutumu ile Interpol’ün daha önce benzer talepleri geri çevirmesini göz önünde bulunduran bakanlık, Gülen hakkındaki kırmızı bülten ve iade talebi dosyalarını sağlam temellere dayandırmayı hedefliyor.
Bakanlığa şu ana kadar gelen ve gelecek olan tüm iade dosyalarının “tek” ve “kapsamlı” bir dosyada toplanacağı ifade ediliyor. Böylece ABD’nin formel gerekçelerle iade dosyasını reddetmesinin önüne geçilmesi planlanıyor.
Benzer sürecin Interpol’e gönderilecek kırmızı bülten dosyasında da uygulayacağı kaydediliyor. Adalet Bakanlığı’nda 2’si İstanbul’dan, diğerleri İzmir ve Bursa’dan olmak üzere 4 ayrı dosya bulunuyor. Dosyalar; 3’ü iade, 3’ü de kırmızı bülten taleplerini içeriyor.
Fevzi ÇAKIR / GAZETE HABERTÜRK

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder