31 Mart 2016 Perşembe

8 haftada hayata döndü

İki ay önce Nijerya’da cadı olmak ile suçlanan bir çocuk topluluk tarafından sokağa terk edilmişti. Açlıktan ölmek üzere iken, Afrikalı çocukların eğitimi ve gelişimiyle ilgilenen bir yardım kuruluşu çalışanının durumu fark etmesiyle kurtarılmıştı.


Danimarkalı gönüllü Anja Ringgren Loven tek başına dolaştığını farketmişti. 

CADI OLMAKLA SUÇLANIYORLAR

Cadı olmakla suçlanmak, Nijerya’da çocukların başına sıkça gelen bir durum. Pentakostalizm inancı rahipleri bazı çocukları cadı olmakla suçluyor. Bu çocuklar aç bırakılıyor ve hatta bazen öldürülüyor. Danimarkalı yardım gönüllüsü, yetkililerle görüşerek kurtardığı çocuğun bakımını üstlenmişti. Umut anlamına gelen 'Hope' ismi verilen Nijeryalı çocuğun fotoğraflarının sosyal medyada paylaşılması ile dünya genelinde 1 milyon doları aşkın bağış toplanmıştı.

SAĞLIK DURUMU İYİYE GİDİYOR

Loven, Facebook sayfasından yaptığı paylaşımlarla Hope’un durumunu bağışçıları ile paylaştı. Doğuştan gelen bir rahatsızlığı sebebiyle tedavi sürecine olan genç adamın, geçirdiği ameliyatlar sonucu her geçen gün iyiye gittiğini açıkladı.

BURADA OLMAKTAN ÇOK MUTLU

Loven açıklamalarına devam etti: ‘’Fotoğraflarda gördüğünüz gibi Hope burada çok mutlu. Artık 35 tane abla ve ağabeyi var. Onunla oynuyor ve ona iyi bakıyorlar. Burada güvende ve çok seviliyor.’’ 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder