29 Mart 2016 Salı

Erdoğan’dan Reza Zarrab açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı'nda bir açıklama yaptı.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı’nda bazı açıklamalarda bulundu. Gazetecilerin Reza Zarrab’ın ABD’de tutuklanması ile ilgili sorduğu soru üzerine “bu konu aslında ülkemizi ilgilendiren bir konu olmadığı gibi gerekçesini görmeden bir değerlendirme yapmayı doğru bulmuyorum. Kara paranın babaları orada, Pensilvanya’da duruyor. Yetkililer bununla ilgili bir değerlendirme yaptılar mı?” dedi.

İşte Erdoğan’ın konuşmasından satırbaşları

ABD’deki Nükleer Zirve’de 53 ülke bir araya gelecektir. ABD’deki zirvede önemli meseleleri ele alacağız. Artan nükleer tehlike ve nükleer kaçakçılığı konularını konuşacağız. Türkiye, başta terörizme karşı mücadele olmak üzere her alanda samimi ve kapsayıcı bir uluslararası bir işbirliğinin savunucusu olmuştur. Bu zirvede bilhassa gerçekleştirilen terör eylemlerinden sonra terörle mücadelede samimi iş birliği konusunu konuşacağız. Türkiye nükleer enerjiden barışçıl amaçlardan faydalanmak için samimi bir tavır sergilemiştir.

“MUHTELİF ÜST DÜZEY GÖRÜŞMELERİMİZ OLACAK”

Zirve vesilesiyle muhtelif üst düzey görüşmelerimiz olacak. Liderlerle ikili görüşmeler yapacağımız gibi iş dünyasıyla da geniş görüşmelerimiz olacak. Akademik çevrelerle de görüşmelerimiz var. Basın ve kanaat önderleriyle de bir araya gelerek son dönemdeki gelişmeleri değerlendireceğiz.

BAŞİKA KAMPI’NDA ŞEHİT DÜŞEN ASKER

Oradaki olay asker artışıyla alakalı bir olay değildir. Oradaki potansiyel gücümüz yeterli. Saldırıya misliyle karşılık verildi.

REZA ZARRAB İÇİN ERDOĞAN’DAN İLK AÇIKLAMA

Kara para aklama konusu mu değil mi gerekçeyi bilmeden değerlendirme yapmayı doğru bulmuyorum. Ancak kara paranın babaları Pensilvanya’da duruyor. Oradaki yetkili merciler herhangi bir uygulama yaptılar mı? ABD’deki hukuk büroları çok ilginç suç duyurularında bulundular. Paralel Devlet Yapılanmasının ABD’de eğitim öğretim kurumları var. Bunlar arasında ABD’deki Charter Schoolları var. Bunları çok güzel sövüşlediler, sövüşlemeye de devam ediyorlar. Bu kişi ülkenizde kara para aklamayı yaptığı gibi bu kişinin koordine ettiği kişiler tutuklu yada firari. Rıza Sarraf’la ilgili bir şey varsa avukatları gerekli cevabı verecektir. Bu zaten ülkemizle alakalı bir konu değildir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder