15 Mart 2016 Salı

Savaşta 3.7 milyon bebek doğdu

UNICEF Suriyeli çocuklarla ilgili raporunu açıkladı. Buna göre içsavaş sırasında doğan çocukların sayısı 4 milyona yaklaştı. Raporda çocuk asker yaşının 7’ye kadar düştüğüne de dikkat çekildi.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) açıkladığı raporda Suriye’deki 5 yıllık içsavaş sırasında 3.7 milyon çocuğun doğduğunu bildirdi. Bu rakam 18 yaş altındaki Suriyelilerin üçte birine tekabül ediyor. UNICEF’in raporuna göre bu çocuklardan 306 bini sığınmacı olarak bulundukları ülkelerde doğdu. Raporda, ülkenin toplam çocuk sayısının yüzde 80’inden fazlasına karşılık gelen 8.4 milyon Suriyeli çocuğun ülke içinde ya da dışında çatışmalardan etkilendiği vurgulandı. UNICEF, Suriye içinde de yaklaşık 7 milyon çocuğun yoksulluk içinde yaşadığını kaydetti.

ÇOCUK ASKERLER

UNICEF, çocuk askerler konusunda da endişelerini paylaştı. Çocuk asker yaşının 7’ye kadar düştüğü ve toplam sayılarının da yarısından fazlasının 15 yaşının altında olduğu ifade edildi. Raporda ayrıca, “Çocuklar, taraflarca aktif bir şekilde hediyeler ve aylık 400 dolara varan ‘maaşlarla’ savaşa girmeye teşvik edildiklerini söylüyor” denildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder