14 Mart 2016 Pazartesi

Türkiye’nin ciğeri yanıyor ama…

Sadece Ankara'da son 5 ayda 3 büyük saldırı meydana geldi, yüzlerce kişi öldü ancak kimse istifa etmedi...

Türkiye’nin kalbi Ankara’da art arda bombalar patlıyor. Hainler ciğerimizi yakmaya devam ediyor. Başkent’te son 5 ayda 3 büyük saldırı meydana geldi. Saldırılarda toplam 175 kişi hayatını kaybetti ancak sorumlulardan kimse ‘istifa’ kelimesini bile dile getirmedi.

İLK BOMBALI SALDIRIDA 109 ÖLÜ

10 Ekim 2015 tarihinde düzenlenen Barış Mitingi’nde Cumhuriyet tarihinin en büyük bombalı saldırısı gerçekleşti. Ankara Garı önündeki saldırıda toplam 109 vatandaşımız hayatını kaybetti.

İKİNCİ SALDIRIDA 29 ÖLÜ

17 Şubat 2016 tarihinde ise Merasim Sokak’ta askeri servisler hedef alındı. Bomba yüklü araç patlatılarak gerçekleştirilen saldırıda 29 kişi öldü.

ÜÇÜNCÜ SALDIRI KIZILAY’DA

Son saldırı, Merasim sokağa 1.5 km mesafede, Kızılay’ın göbeğinde gerçekleşti. Atatürk Bulvarı’nda otobüs durağı ve Çevik Kuvvet noktasının yanı başında yine bomba yüklü araçla saldırı yapıldı. 37 kişi hayatını kaybetti.

ANKARA EMNİYETİ HÂLÂ  ”VEKALETEN” YÖNETİLİYOR

Bu hain saldırılara rağmen sorumlulardan kimsenin istifa etmemesine rağmen Ankara emniyeti hâlâ “vekaleten” yönetiliyor.Tren garının yakında gerçekleştirilen saldırının ardından, dört yıldızlı birinci sınıf emniyet müdürü sıfatı taşıyan, Ankara emniyet Müdürü Kadri Kartal görevden alınmıştı.
Kartal’ın yerine “vekaleten” üç yıldızlı, 2. sınıf emniyet müdürü olan Hakan Arıkan atanmıştı. Merasim sokaktaki saldırının ardından da Hakan Arıkan görevden alındı, yerine yine “vekaleten”, 2. sınıf emniyet müdürü Yaman Ağırlar getirildi.

KARARNAME ÇIKMIYOR

Türkiye’nin Başkenti’nde, art arda gelen terör saldırılarına rağmen hâlâ asaleten emniyet müdürü atanmaması ise, siyasi kulislere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu arasındaki anlaşmazlığa bağlanıyor. Çok uzun süredir ne emniyet müdürleri, ne de Valiler kararnamesi yayınlanamıyor. (Kaynak:sözcü.com.tr)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder