13 Nisan 2016 Çarşamba

Özgecan Arslan’ın katil zanlısının cenaze krizi sürüyor!

Aile, bu kez Adana ve Tarsus Belediyelerine avukat aracılığı ile resmi bir başvuru yaparak olumsuz cevabın kendilerine yazı ile bildirilmesini istedi. Öte yandan Suphi ve Necmettin Altındöken’i cezaevinde vuran Gültekin Alan ile, ona yardım ettikleri gerekçesiyle bir gardiyan ve bir kadın hakim karşısına çıkarıldı. Baba Necmettin Altındöken’in ise hayati tehlikeyi atlattığı belirtilirken, kendisini görmek isteyen avukatı İbrahim Kaplan’a izin verilmedi.


Tüm girişimlerine karşın çocuğunu toprağa verecek mezarlık bulamayan anne Naciye Tan’ın avukatları Adana ve Tarsus Belediyelerine resmi bir yazı ile yeniden başvuruda bulundu. Mersin Büyükşehir Belediyesi ise Özgecan Arslan’ın mezarının Mersin’de olduğu bu yüzden buraya defin yapılmasının doğru olmadığını söyledi. Aile Adana veya Tarsus’ta oefin yapmak için uğraşıyor. Tarsus’a bağlı Kocalar Köyü Muhtarı da, “Köyde gömülmesine izin vermem” diyerek mezarlık kapısına kilit vurmuştu.

“YAPILANLAR BİR ZULÜMDÜR”
Ailenin yaşadıklarının bir skandal olduğunu söyleyen Ahmet Suphi Altındöken’in babası Necmettin Altındöken’in avukatı İbrahim Kaplan, “Aile tüm belediyelere başvuru yaptı ve belediyeler izin vermedi. Şimdi başvuru yok demek bir insanlık ayıbıdır. Kaldı ki sosyal medyada da bu reklam malzemesi halini aldı. Bazılarının siyasi rant elde etmek amacıyla yaptığı bir anneye çektirdikleri bu zulüm üzücü bir durumdur. Ortada bir anne var ve çektiklerini tahmin bile edemezsiniz” dedi.

“KİMSESİZLER MEZARLIĞI İÇİN SAHİPLENİLMEMELİYDİ”
Adana Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ise kimsesizler mezarlığına defnin mümkün olmadığını, bir insanın kimsesizler mezarlığına defin edilebilmesi için 10 gün boyunca cenazenin sahiplenilmemesi ve savcılık kararının gerektiğini belirttiler. Öte yandan da bir insanın hangi şartlarda defin edileceği veya izin durumu ile ilgili herhangi bir yasa ve yönetmelik olmadığı ifade edildi.

“GÜLTEKİN ALAN ADLİYEDE”
Ahmet Suphi Altındöken’i tabancayla vurarak öldüren hükümlü 46 yaşındaki Gültekin Alan ile sona yardım ettiği öne sürülen aralarında bir infaz koruma memuru ve silahı cezaevine soktuğu iddia edilen bir kadının da bulunduğu gözaltındaki bazı kişiler de adliyeye sevk edildi. tabancanın içeride görev yapan biri tarafından sokulduğuna dair bulgular olduğunu, ayrıca 2 cezaevi müdürü ile 3 görevlinin açığa alındı.

AVUKATI İLE GÖRÜŞTÜRÜLMEDİ
Öte yandan Adana Numune Hastanesi’nde tedavi altında tutulan baba Necmettin Altındöken’in hayati tehlikeyi atlattığı belirtildi. Müvekkilini görmek üzere hastaneye gelen Necmettin Altındöken’in avukatı İsrahim Kaplan müvekkili ile görüştürülmedi. Sözcü

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder