6 Aralık 2015 Pazar

AB’ye iş aramaya değil, iş kurmaya gideceksiniz

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, Türk İş Genel Kurulu’nda işçilere seslendi ve “Sizler AB’ye başınız dik olarak iş aramaya değil iş kurmaya gideceksiniz. Türkiye kendi insanını doyuracak noktaya ulaştı. Avrupa’daki insanlar Türkiye’deki iş imkanlarına bakacaklar” dedi. 

İşçilerin öncelikli konusu olan kıdem tazminatı hakkında da konuşan Davutoğlu, “Hiçbir konu olsun ki sizinle tartışılmadan karar verilmiş olsun. Kıdem tazminatı da dahil. İstişare edeceğiz. En başta da yürek yürüğe vereceğiz” mesajı verdi. Asgari ücreti artıracaklarını, bunu yaparken işletmeleri rekabet gücünü de zayıflatmayacaklarını söyleyen Davutoğlu, “Aynı gemideyiz. Etrafta dalgalar var. Tsunamiler var. Güvenli bir limana kadar birlikte çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

1.300 TL İLE İŞVEREN GEÇİNSİN

Türk İş Başkanı Ergun Atalay da Başbakan Davutoğlu’na hitaben yaptığı konuşmada 1.300 TL’lik asgari ücret tartışmalarına değindi. İşverenlerin bu rakama zor dediğini belirten Atalay, “Alsınlar bu rakamla çocukları geçinsin, kendileri geçinsin” dedi. Rusya’yla gerilen ilişkiler nedeniyle doğalgaz kesintilerinin tartışıldığına dikkat çeken Atalay, “İmkân olmazsa doğalgaz yakmayız. Bir odada yatarız, yeter ki serbest ve milli olalım” dedi.Hürriyet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder