17 Temmuz 2016 Pazar

İstanbullular sokaklarda! Yollar kilit

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın 'Bu gece de meydanlardayız" diyerek yaptıkları çağrılar üzerine İstanbul'da vatandaşlar sokaklara çıkarak meydanlarda toplandı. Vatan Caddesi, Sultanbeyli ve Taksim'de binlerce insan demokrasi nöbeti tuttu.


AB Bakanı Ömer Çelik “Bu gece de artçı darbeler olabilir” diyerek, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık da ‘Darbe tehlikesi tümüyle geçti demek yanlış olur' diyerek vatandaşların bu gece de sokaklarda olmasını istemişti.

Sokaklara dökülen vatandaşların araçları nedeni ile bağlantı yollarında zaman zaman yoğunluk yaşandı.

Küçükçekmece ve Avcılar’da toplanan binlerce kişi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine sloganlar atarak, tekbir getirip darbe girişimini protesto etti. Avcılar Kaymakamı Hulusi Doğan, sosyal medya hesabından Reşit Paşa Caddesi’nde saat 21.00’de başlayan protesto gösterisine herkesin katılmasını isterken, caddedeki belediye otobüsünün üzerine çıkarak, demokrasiye karşı darbe indirmek isteyenlere halkın gerekli yanıtı verdiğini söyledi.

Ellerinde Türk bayrağı bulunan binlerce kişi uzun araç konvoyları oluşturarak, ece geç saatlere kadar ilçede klaksyon çalıp tur attı.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder